OBJAVITE

O OLX-uOLX brza dostava

OLX brza dostava je usluga integrisane dostave na OLX.ba, kojom ostvarujete uštedu u vremenu i novcu. U saradnji sa partnerskim kurirskim službama, OLX.ba vam nudi jednostavnu i brzu trgovinu Vašim artiklima bez potrebe da pozivate kurirski servis ili odlazite u poštanski centar, a sve to uz online praćenje i sniženu cijenu dostave.

Ko može koristiti usluge OLX brze dostave?

Ukoliko ste prodavač, potrebno je da ste 100% verifikovani (telefon i e-mail), te uključite uslugu na linku “AKTIVACIJA DOSTAVE”. Na taj način, na svakom Vašem artiklu u kategorijama kao što su: Mobilni uređaji, Kompjuteri, Odjeća i obuća, Literatura, Sportska oprema, Nakit i satovi, Kamere i fotoaparati, određeni dijelovi za automobile, motocikle i bicikle, Literatura, određenim instrumentima i mašinama unutar kategorije Biznis i Industrija, Kolekcionarstvo, Odjeća i igračke za Bebe, Video igre, Ljepota i Zdravlje, te u drugim kategorijama unutar, kupcima će se pojaviti opcija “ZAPOČNI NARUDŽBU“, kao na slici:Napomena: Da bi artikal mogao biti u procesu OLX brze dostave, mora imati cijenu. Vaša jedina obaveza kao prodavača jeste pakovanje i predaja artikla. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.

Kako izgleda proces narudžbe?

Kako kao kupac mogu naručivati i koristiti OLX brzu dostavu?

Dovoljno je da nakon dogovora sa prodavačem pritisnete na "ZAPOČNI NARUDŽBU", odmah ispod cijene artikla, nakon čega će se otvoriti prozor za unos informacija potrebnih za dostavljanje artikla. Ostatak prepuštate prodavaču i kurirskom servisu, koji će nakon odobrenja dostave od strane prodavača, dostaviti Vaš naručeni artikal u predviđenom (odabranom) roku te izvršiti naplatu.

Koje su prednosti korištenja Integrisane OLX brze dostave?

  • ušteda vremena i novca
  • praćenje narudžbe online (tracking kod) na OLX.ba uz SMS obavijesti
  • brzina isporuke (do 3 radna dana) po cijeloj BiH
  • isporuka bez potrebe za odlaskom u poštanski centar
  • trgovina bez pozivanja kurira
  • dostava novca prodavaču nakon uspješne isporuke
  • siguran mehanizam primopredaje robe i novca
  • u slučaju nepreuzimanja pošiljke, BESPLATAN je povrat iste, odnosno, OLX.ba snosi troškove povrata
  • za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
  • za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje kupac snosi troškove dostave, prodavača (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita

Partnerske kompanije za OLX brzu dostavu

Trenutno se OLX brza dostava može vršiti putem dvije partnerske kompanije a odabir istih zavisi od samih korisnika, odnosno od kupca ili prodavača.Partnerske kurirske službe u sistemu OLX brze dostave su trenutno: * Prilikom korištenja OLX brze dostave, slažete se sa Uslovima korištenja partnerskih kompanija. Uslove korištenja za A2B Express Delivery možete pronaći klikom OVDJE dok za BH Post Express klikom OVDJE.