OBJAVITE

O OLX-u

Dojam je jedan od najbitnijih dijelova vašeg OLX profila. Nakon što shvatite šta znače medalje i aktivnost, bolje ćete moći procijeniti osobe s kojima trgujete.

Šta je Dojam i kako da ga povećam?

Dojam predstavlja mišljenje drugih korisnika o Vama, a mogu Vam ga ostaviti samo osobe kojima ste prodali nešto ili od kojih ste kupili nešto. Uvijek pratite Vaše OLX notifikacije, poruke i e-mailove i osigurajte da Vam korisnici ne zaborave ostaviti dojam. Naravno, potrudite se da taj dojam bude pozitivan inače će Vas ostali korisnici izbjegavati.

Šta su medalje i kako da ih osvojim?

Medalje su male značkice koje se redaju na Vašem profilu ovisno o broju kupljenih odnosno prodanih artikala. Dole ispod je tablica prema kojoj se dijele medalje.

Bronzane medalje


Plava
= 2 do 4 transakcije

Zelena
= 5 do 9 transakcija

Crvena
= 10 do 19 transakcija

Srebrene medalje


Plava
= 20 do 39 transakcija

Zelena
= 40 do 64 transakcija

Crvena
= 65 do 99 transakcija

Zlatne medalje


Plava
= 100 do 149 transakcija

Zelena
= 150 do 199 transakcija

Crvena
= 200 do 299 transakcija

NOVO: Zvjezdane medalje


Plava
= 300 do 499 transakcija

Zelena
= 500 do 799 transakcija

Crvena
= Preko 800 transakcija


Šta znači OLX Expert značka i kako da je dobijem?

OLX Expert je u početku OLX.ba bila simbolična medalja koju su urednici OLX-a dodjeljivali najaktivnijim članovima koji su redovno prijavljivali zloupotrebu, bugove na stranici, lažne ili prevarantske profile, itd.

Danas je OLX Expert puno više od toga i s obzirom da sajt ima na stotine hiljada posjetioca, puno je teže dobiti ovu prestižnu medalju. Ukoliko smatrate da se baš vi izdvajate i mislite da zaslužujete da budete ponosni vlasnik ove medalje, slobodno nas kontaktirajte i obrazložite zašto mislite da ste kvalifikovani.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.