OBJAVITE

O OLX-u

Šta je OLX.ba?


Ne baš tako davno, 31. marta 2009. godine, domaća kupoprodajna zajednica dobila je novo sredstvo za zbližavanje prodavača i kupaca, PIK.ba – Svijet kupoprodaje, spojivši jednostavno, a do tada nezamislivo, prodavače i kupce udaljene ponekad i više od 500 kilometara.

Sajt je koncipiran tako da pored svog primarnog servisa, prodaje i kupovine, običnim posjetiocima omogući uvid u stanje BH tržišta bez obzira na polje interesovanja (vozila, nekretnine, mobilni uređaji, kompjuteri, bijela tehnika, video igre, umjetnost, kućni ljubimci, itd...).

Lansiranjem PIK.ba, kupoprodaja je počela da se odvija na mnogo jednostavniji način, bez troškova odlaska na fizička prodajna mjesta, koja su zamijenili virtuelne prodavnice – PIK radnje, te je svako fizičko lice moglo prodati vlastiti, ili kupiti tuđi artikal, u samo nekoliko klikova. Veliki broj internet korisnika prepoznao je prednost i koristi takve trgovine, te je nakon samo 3 mjeseca postojanja stranicu aktivno koristilo više od 30.000 registrovanih korisnika.


PIK.ba postao OLX.ba


Početkom 2015. godine, PIK.ba je postao član globalne mreže oglasnika, OLX, nastavljajući da djeluje pod lokalnom ekstenzijom OLX.ba. Takvo pridruživanje jasan je pokazatelj kvalitetnog rada i usluga koje OLX.ba pruža. Danas stranicu koristi više od milion registrovanih korisnika, koji oglašavaju više od 1,6 miliona aktivnih artikala.


Ljudi koji stoje iza OLX-a


OLX predstavlja globalnu zajednicu lokalnih kupoprodajnih sajtova i oglasnika iz širom planete. OLX mreža je najveća ove vrste u koju je trenutno uključen veliki broj sajtova u više od 40 zemalja širom svijeta i članice mreže broje više od 200 miliona aktivnih korisnika, koji objave više od 25 miliona oglasa tokom mjeseca.


Lokalni OLX.ba tim


Da je OLX.ba projekat s jasnom vizijom, te da ga pokreću i održavaju najbolji mladi stručnjaci s našeg područja, govori i činjenica su osnivači OLX.ba (PIK.ba), također osnivači i suvlasnici nekad najveće društvene mreže u BiH - Dernek.ba, koji je za manje od dvije godine svog postojanja okupio više od 400 hiljada članova i postao najprepoznatljiviji internet brend u regiji. Uspješnost rada na online projektima se nastavila lansiranjem prvog domaćeg internet servisa za kartično plaćanje, - PikPay.ba, a nakon toga i lansiranjem portala za grupnu kupovinu, eKupon.ba,

Danas, naš tim sačinjava 17 članova, tako nudeći podršku za razvoj i održavanje OLX mreže unutar Bosne i Hercegovine. Naš mladi tim korisnicima u BiH je pružio mnoga inovativna rješenja i usluge koje su prepoznali svi korisnici, čiji broj već odavno prelazi 1.000.000 registracija!


Inovacije i rješenja koja nas krase


Interaktivna mapa nekretnina, live mapa posjeta na artikle, olx.ba/slicice – alatka za povezivanje kolekcionara sličica, napredni sistem prijave zloupotrebe, in-house sistem online/kartične dopune pikredita, sistem za razmjenu dojmova, automatsko praćenje promjene cijene artikla, besplatne notifikacije putem SMS-a, drag&drop objavljivanje fotografija, verifikacija kućne adrese, jedinstvena baza svih automobila na tržištu, predefinisana polja pri objavi artikala, diskusije putem javnih pitanja na artiklima, objavljivanje više artikala odjednom, Infinite Scroll učitavanje rezultata, integrisani sistem dostave, te mnoga druga rješenja na kojim smo radili i još uvijek radimo kako bi što lakše zbližili prodavača i kupca, te podigli Vaše zadovoljstvo.

Zašto čekati? Registrujte se!

Registrujte se besplatno i počnite objavljivati artikle, jer već neko, negdje, samo nekoliko klikova od Vas, traži upravo ono što kod Vas "skuplja prašinu", a Vi propuštate jedinstvenu priliku da lahko zaradite novac i osjetite čari "kupoprodajne groznice"!OLX.BA - Svijet Kupoprodaje!
31. Mart 2009.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.