OBJAVITE

Sinusno profilisani lim SINOVAL 38/1000

Sinusno profilisani lim SINOVAL 38/1000

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

11,50 KM

Stanje

Novo

Obnovljen

Prije 13 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Vrsta
Ostalo

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
7583559
Broj pregleda
6998

Sinusno profilisani lim SINOVAL 38/1000

Drugi artikli iz ovog shopa
Detaljni opis

Sinusni lim SINOVAL se prvenstveno koristi kao fasadni profil, najčešće za privredne, sportske, trgovačke, industrijske i administrativne objekte.

Sendvič izvedba fasade sa finalnom oblogom od sinusoidnog profila predstavlja izuzetno funkcionalno i estetski atraktivno rješenje, naročito pri oblaganju većih fasadnih površina.

Montiranje sinusoidnog profila na zidanu fasadu preko podkonstrukcije od čeličnih pocinčanih "Z" odstojnika i izolacije ujedno rješava problem termike i estetskog izgleda.

Izuzetno dobar izgled fasade moguće je postići kombinacijom sinusoidnog profila i kasetne obloge, kao i upotrebom različitih boja fasadnih profila. Bez obzira da li se radi o oblaganju kompletne fasade ili samo jednog njenog segmenta, sinusno profilisani lim ima izuzetan estetski efekat preloma svjetla kako pri horizontalnoj, tako i pri vertikalnoj instalaciji.

Takođe se može koristiti i kao krovni profil jer ima izraženu nosivost pa time i prilagodljivost različitim krovnim podkonstrukcijama. Preporučuje se kod mansardnih krovova gdje će njegov estetski izgled doći do punog izražaja.

Pokrivna širina sinusnog profila iznosi 1.000mm. Visina rebra je 40mm, a dužinu, boju i debljinu lima određuje kupac.