OBJAVITE

Poslovni prostor u Mostaru

Poslovni prostor u Mostaru

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Stanje

Korišteno

Obnovljen

15.07.2022 u 14:34

Detaljne informacije

Kvadrata
310
Broj prostorija
5
Broj spratova
1
Vrsta grijanja
Struja
Vrsta objekta
Stambeno-poslovni
Adresa
Kneza Višeslava bb
Sprat
Prizemlje
WC / Kupatilo
Zasebno
Kuhinja
Ostalo
Godina izgradnje
1990-1999
Vrsta poda
Ostalo
Garaža
Nema
Primarna orjentacija
Istok
Kanalizacija
Parking
Struja
Uknjiženo / ZK
Voda
Prikaži još detalja

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
48865702
Obnovljen
15.07.2022 u 14:34
Broj pregleda
596

Stanje artikla

Prostor se ne koristi i isti je prazan.

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Poslovni prostor u MostaruLokacija nekretnine

Uslovi prodaje

JAVNI OGLAS
O NAMJERI PRODAJE NEKRETNINE

I PREDMET JAVNOG OGLASA
Predmet oglasa su nekretnine u vlasništvu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA:
- Poslovna imovina – POSLOVNI PROSTOR – etažni dio (PODRUM) u sklopu STAMBENO-POSLOVNE zgrade, locirana na adresi ulica Kneza Višeslava bb, Mostar. Lociran uz jedno od glavnih gradskih raskrižja gradskih ulica: Dubrovačka ulica, ulica Kralja Tomislava i ulice Kneza Višeslava.
- Poslovni prostor je ukupne površine 310 m2.
- Nekretnina je u upisana u zemljišnim knjigama pod oznakom 1431/7 s.p. (730/2 n.p.); KO SP MOSTAR (NP MOSTAR II) u naravi Podrumski prostor.

II NAČIN PRODAJE
Prodaja nekretnine se vrši putem prikupljanja zatvorenih pisanih ponuda, po principu viđenog stanja, odnosno viđeno-kupljeno, što podrazumjeva da naknadne reklamacije i prigovori u vezi sa eventualnim materijalnim nedostacima su isključeni.

III UVID U STANJE NEKRETNINE
Uvid u stanje nekretnine koja je predmet javne prodaje se može izvršiti uz prethodnu najavu na broj : +387 (0) 62 968 795, kontakt osoba: Elvir Čobo, Menadžer za upravljanje imovinom.

IV SADRŽAJ I DOSTAVLJANJE PONUDE
Ponuda treba da bude dostavljena u pismenoj formi i obavezno treba sadržavati minimalno sljedeće elemente:

Ukoliko je ponuđač pravno lice:
- Naziv i sjedište ponuđača, ID broj/JIB, kontakt telefon uz navođenje kontakt osobe, e-mail, iznos kupoprodajne cijene koja se nudi koja (mora biti izražena u KM, te napisana slovima i brojevima), potpis i pečat ovlaštenog lica.
Ukoliko je ponuđač fizičko lice:
- Ime i prezime ponuđača i adresa prebivališta, JMBG, kontakt telefon, e-mail, iznos kupoprodajne cijene koja se nudi koja (mora biti izražena u KM, te napisana slovima i brojevima), potpis ponuđača.

Uz pismenu ponudu se dostavljaju sljedeći dokumenti i podaci ukoliko je ponuđač pravno lice:
- Ovjerena kopija rješenja o upisu u sudski registar ili izvoda iz sudskog registra. Rješenje o upisu u sudski registar ili izvod iz sudskog registra ne smije biti starije od 2 mjeseca.
- Dokumentacija koja potvrđuje izvor sredstava iz kojih se namjerava finansirati kupovina nekretnine (vlastita sredstva ili kreditiranje). Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima potrebno je dostaviti potvrdu o stanju računa banke kod koje se nalazi navedeni iznos, te kopiju ovjerenih finansijskih izvještaja za 2021. godinu. Ukoliko se radi o kreditiranim sredstvima, potrebno je dostaviti ovjerenu izjavu da će sredstva biti pribavljena putem kreditiranja, u kojem slučaju Banka zadržava pravo da ukoliko do istog ne dođe odbije ponudu za kupovinu nekretnine.

Uz pismenu ponudu se dostavljaju sljedeći dokumenti i podaci ukoliko je ponuđač fizičko lice:
- Ovjerena fotokopija lične karte, ne starija od 2 mjeseca
- Dokumentacija koja potvrđuje izvor sredstava iz kojih se namjerava finansirati kupovina nekretnine (vlastita sredstva ili kreditiranje). Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima potrebno je dostaviti potvrdu o stanju računa banke kod koje se nalazi navedeni iznos uz dostavljanje dokaza o porijeklu navedenog novca. Ukoliko se radi o kreditiranim sredstvima, potrebno je dostaviti ovjerenu izjavu da će sredstva biti pribavljena putem kreditiranja, u kojem slučaju Banka zadržava pravo da ukoliko do istog ne dođe odbije ponudu za kupovinu nekretnine.

Ponuda se dostavlja u zatvorenoj koverti putem pošte ili direktno na protokol Banke, na adresu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA - SEM NRT & SE, Zmaja od Bosne b.b. Sarajevo, sa naznakom:
"NE OTVARAJ - Ponuda za javni oglas o namjeri prodaje nekretnina u Mostaru".

V POSTUPAK PRODAJE
Nakon otvaranja blagovremeno pristiglih ponuda, Banka utvrđuje listu najpovoljnijih ponuđača. Samo najpovoljniji kupac/i po Banku će biti kontaktirani od strane Banke za provedbu daljih aktivnosti po pitanju zaključenja kupoprodaje.

VI OBAVEZE KUPCA
Porez na promet nekretnina kao i ostale troškove nastale pri eventualnom prenosu prava vlasništva sa Banke na kupca, snosi kupac.

VII ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Banka zadržava pravo prihvatiti u potpunosti ili djelimično ponudu, odbiti ponudu, poništiti javni oglas o namjeri prodaje nekretnine ili odgoditi sve ponude u bilo koje vrijeme prije sklapanja ugovora o kupoprodaji i pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuđačima, niti je u obavezi objasniti razloge takve odluke.

Kratki opis

Poslovni prostor u centru Mostara

Detaljni opis

Predmet oglasa su nekretnine u vlasništvu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA:

  • Poslovna imovina – POSLOVNI PROSTOR – etažni dio (PODRUM) u sklopu STAMBENO-POSLOVNE zgrade, locirana na adresi ulica Kneza Višeslava bb, Mostar. Lociran uz jedno od glavnih gradskih raskrižja gradskih ulica: Rudarska ulica, ulica Kralja Tomislava i ulice Kneza Višeslava.
  • Poslovni prostor je ukupne površine 310 m2.
  • Nekretnina je u upisana u zemljišnim knjigama pod oznakom 1431/7 s.p. (730/2 n.p.); KO SP MOSTAR (NP MOSTAR II) u naravi Podrumski prostor.

Banka prodaje nekretninu za cijenu ne manju od 215.000,00 KM

 

Ponuda se dostavlja u zatvorenoj koverti putem pošte ili direktno na protokol Banke, na adresu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA - SEM NRT & SE, Zmaja od Bosne b.b. Sarajevo, sa naznakom:

"NE OTVARAJ - Ponuda za javni oglas o namjeri prodaje nekretnina u Mostaru". 

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.