OBJAVITE

Nekretnina, Sarajevo

Nekretnina, Sarajevo

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Stanje

Korišteno

Obnovljen

27.05.2022 u 15:40

Detaljne informacije

Kvadrata
2062,75
Broj prostorija
8+
Broj spratova
2
Vrsta grijanja
Plin
Vrsta objekta
Kombinovani
Adresa
Put života 38, Industrijska zona Famos, Hrasnica
WC / Kupatilo
Zasebno
Kuhinja
Zasebna
Godina izgradnje
2000-2009
Blindirana vrata
Kanalizacija
Lift
Magacin
Plin
Struja
Uknjiženo / ZK
Voda
Prikaži još detalja

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
48267547
Obnovljen
27.05.2022 u 15:40
Broj pregleda
935

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Nekretnina, SarajevoLokacija nekretnine

Uslovi prodaje

JAVNI OGLAS O NAMJERI PRODAJE NEKRETNINE

I PREDMET JAVNOG OGLASA
Predmet oglasa je nekretnina u vlasništvu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA:
- na području općine Ilidža, naselje Hrasnica, Industrijska zona Famos. Nekretnina ima osiguran pristupni put, a radi se o samostalnom objektu čvrste gradnje spratnosti Pr+Spr+Pot.
- nekretnina je izgrađena 2007/08. godine, namjena objekta je proizvodnog karaktera djelatnosti štamparije sa pratećim kancelarijskim, sanitarnim i skladišnim prostorima.
- Nekretnina je upisana u zk. ul. Općinskog suda u Sarajevu br. 198 k.o SP Hrasnica k.č. 373/4 ukupne površine 824,00 m2, a koja je pretvorena u etažno vlasništvo koje se sastoji od etaže prizemlja, etaže I sprata, etaže potkrovlja i zajedničkih prostora u prizemlju, I-spratu i potkrovlju, a etažni ulošci su 7305 k.o. SP Hrasnica površine 646 m2, 7306 k.o. SP Hrasnica površine 676 m2, 7307 k.o. SP Hrasnica površine 648 m2 i 7308 k.o. SP Hrasnica površine 80m2.

II NAČIN PRODAJE
Prodaja nekretnine se vrši putem prikupljanja zatvorenih pisanih ponuda, po principu viđenog stanja, odnosno viđeno-kupljeno, što podrazumjeva da naknadne reklamacije i prigovori u vezi sa eventualnim materijalnim nedostacima su isključeni.

III UVID U STANJE NEKRETNINE
Uvid u stanje nekretnine koja je predmet javne prodaje se može izvršiti uz prethodnu najavu na broj : +387 (0) 33 287 385 ili 387 (0) 33 287 761, kontakt osoba: Elvir Čobo, Menadžer za upravljanje imovinom.

IV SADRŽAJ I DOSTAVLJANJE PONUDE
Ponuda treba da bude dostavljena u pismenoj formi i obavezno treba sadržavati minimalno sljedeće elemente:

Ukoliko je ponuđač pravno lice:
- Naziv i sjedište ponuđača, ID broj/JIB, kontakt telefon uz navođenje kontakt osobe, e-mail, iznos kupoprodajne cijene koja se nudi koja (mora biti izražena u KM, te napisana slovima i brojevima), potpis i pečat ovlaštenog lica.
Ukoliko je ponuđač fizičko lice:
- Ime i prezime ponuđača i adresa prebivališta, JMBG, kontakt telefon, e-mail, iznos kupoprodajne cijene koja se nudi koja (mora biti izražena u KM, te napisana slovima i brojevima), potpis ponuđača.

Uz pismenu ponudu se dostavljaju sljedeći dokumenti i podaci ukoliko je ponuđač pravno lice:
- Ovjerena kopija rješenja o upisu u sudski registar ili izvoda iz sudskog registra. Rješenje o upisu u sudski registar ili izvod iz sudskog registra ne smije biti starije od 2 mjeseca.
- Dokumentacija koja potvrđuje izvor sredstava iz kojih se namjerava finansirati kupovina nekretnine (vlastita sredstva ili kreditiranje). Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima potrebno je dostaviti potvrdu o stanju računa banke kod koje se nalazi navedeni iznos, te kopiju ovjerenih finansijskih izvještaja za 2021. godinu. Ukoliko se radi o kreditiranim sredstvima, potrebno je dostaviti ovjerenu izjavu da će sredstva biti pribavljena putem kreditiranja, u kojem slučaju Banka zadržava pravo da ukoliko do istog ne dođe odbije ponudu za kupovinu nekretnine.

Uz pismenu ponudu se dostavljaju sljedeći dokumenti i podaci ukoliko je ponuđač fizičko lice:
- Ovjerena fotokopija lične karte, ne starija od 2 mjeseca
- Dokumentacija koja potvrđuje izvor sredstava iz kojih se namjerava finansirati kupovina nekretnine (vlastita sredstva ili kreditiranje). Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima potrebno je dostaviti potvrdu o stanju računa banke kod koje se nalazi navedeni iznos uz dostavljanje dokaza o porijeklu navedenog novca. Ukoliko se radi o kreditiranim sredstvima, potrebno je dostaviti ovjerenu izjavu da će sredstva biti pribavljena putem kreditiranja, u kojem slučaju Banka zadržava pravo da ukoliko do istog ne dođe odbije ponudu za kupovinu nekretnine.

Ponuda se dostavlja u zatvorenoj koverti putem pošte ili direktno na protokol Banke, na adresu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA, Zmaja od Bosne b.b. Sarajevo, sa naznakom:
"NE OTVARAJ - Ponuda za javni oglas o namjeri prodaje nekretnine objavljen 27.05.2022. godine".

Paralelno sa slanjem zatvorene ponude na naprijed navedeni način, ponuđači su obavezni svoju namjeru iskazati i putem web platforme PROEBIZ, odnosno pristupom, registracijom i slanjem ponude putem linka:

https://rbbh.proebiz.com/formulare/zadost.php?id_aukce=17

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnine u vlasništvu Banke je najkasnije do 10.07.2022. godine. Svaka ponuda koja ne bude dostavljena u cjelosti u skladu sa naprijed navedenim uslovima iz ovog javnog oglasa, smatrat će se nepotpunom i neće se razmatrati.

V POSTUPAK PRODAJE
Nakon otvaranja blagovremeno pristiglih ponuda, Banka utvrđuje listu najpovoljnijih ponuđača. Samo najpovoljniji kupac/i po Banku će biti kontaktirani od strane Banke za provedbu daljih aktivnosti po pitanju zaključenja kupoprodaje.

VI OBAVEZE KUPCA
Porez na promet nekretnina kao i ostale troškove nastale pri eventualnom prenosu prava vlasništva sa Banke na kupca, snosi kupac.

VII ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Banka zadržava pravo prihvatiti u potpunosti ili djelimično ponudu, odbiti ponudu, poništiti javni oglas o namjeri prodaje nekretnine ili odgoditi sve ponude u bilo koje vrijeme prije sklapanja ugovora o kupoprodaji i pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuđačima, niti je u obavezi objasniti razloge takve odluke.

Kratki opis

Privredna zgrada u Hrasnici, Ilidža, Sarajevo

Detaljni opis

Predmet oglasa je nekretnina u vlasništvu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA:

  • na području općine Ilidža, naselje Hrasnica, Industrijska zona Famos. Nekretnina ima osiguran pristupni put, a radi se o samostalnom objektu čvrste gradnje spratnosti Pr+Spr+Pot.
  • nekretnina je izgrađena 2007/08. godine, namjena objekta je proizvodnog karaktera djelatnosti štamparije sa pratećim kancelarijskim, sanitarnim i skladišnim prostorima.
  • Nekretnina je upisana u zk. ul. Općinskog suda u Sarajevu br. 198 k.o SP Hrasnica k.č. 373/4 ukupne površine 824,00 m2, a koja je pretvorena u etažno vlasništvo koje se sastoji od etaže prizemlja, etaže I sprata, etaže potkrovlja i zajedničkih prostora u prizemlju, I-spratu i potkrovlju, a etažni ulošci su 7305 k.o. SP Hrasnica površine 646 m2, 7306 k.o. SP Hrasnica površine 676 m2, 7307 k.o. SP Hrasnica površine 648 m2 i 7308 k.o. SP Hrasnica površine 80m2.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.