OBJAVITE

NOVOMIN FORMULA 4 N.V.M.N

NOVOMIN FORMULA 4 N.V.M.N

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

37,90 KM

Stanje

Novo

Obnovljen

13.04.2022 u 13:05

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
41976255
Obnovljen
13.04.2022 u 13:05
Broj pregleda
152

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

NOVOMIN FORMULA 4 N.V.M.NKratki opis

Dodatak ishrani s vitaminima A, C i E i lipoinskom kiselinom

Detaljni opis

💠Novomin - Antioksidativni kompleks💠

Proizvod sadrži kompleks s vitaminima  A, C i E, skoro 20 godina se smatra da je to jedna od najjačih antioksidantnih formula. Dejstvo kompleksa je pojačano organskim antioksidansima (taurinom i lipoinskom kiselinom), što omogućava znatno proširivanje spektra antioksidantne zaštite sredstava.

Biološki aktivni kompleks sadrži tri vitalna vitamina: A, E i C, koji štite tijelo od štetnog dejstva slobodnih radikala i drugih opasnih hemikalija, normalizuju metaboličke procese u zdravim tjelesnim tkivima. Univerzalna aktivnost antioksidativnih vitamina omogućava zaštitu od širokog spektra bolesti – od prehlade do hroničnih degenerativnih procesa. Visok sadržaj vitamina C stimuliše aktivnost imunološkog sistema, što pomaže u ublažavanju upalnih procesa, i omogućava vam da se osjećate bolje kod prehlade i respiratornih infekcija.

Glavna karakteristika ovog proizvoda je da istovremeno ima dvosmjerni efekat: s jedne strane ima zaštitno antioksidativno dejstvo u odnosu na zdrave ćelije u organizmu, a sa druge pojačava štetni prooksidativni efekat na oboljele ćelije. Treba dodati da su profilaktička i terapijska svojstva Formule 4 N.V.M.N potvrđena ne samo višegodišnjim eksperimentalnim istraživanjima, već i rezultatima liječenja više od 2000 pacijenata sa različitim tumorskim bolestima. Navodimo glavne kliničke efekte koji su karakteristični za ovaj proizvod:

  • prevencija virusnih i bakterijskih infekcija;
  • smanjenje učestalosti postoperativnih komplikacija;
  • smanjenje učestalosti komplikacija tokom radioterapije;
  • smanjene manifestacije intoksikacije tokom hemoterapije;
  • povećanje kliničke efikasnosti radio i hemoterapije;
  • poboljšanje pokazatelja hematopoeze koštane srži tokom radio i hemoterapije;
  • smanjenje rizika od metastaza;
  • poboljšanje opšteg stanja i kvaliteta života pacijenata sa neoperabilnim oblicima kancera.

Primjena


Odrasli po 4 kapsule za vrijeme jela. Koristiti po 2-3 mjeseca, 2-3 puta godišnje. U određenim slučajevima moguće su veće doze do 5 i više kapsula dnevno.

Sastav


Mikrokristalna celuloza, vitamin C (askorbinska kiselina), vitamin E (tokoferol acetat), vitamin A (retinol acetat), taurin i lipoinska kiselina .


🍀U prirodi postoji velika količina hemijskih i fizičkih faktora, koji mogu da izazovu razvijanje zloćudnih tumora. Poznati su pod nazivom kancerogeni faktori (jonizujućezračenje, hemijski preparati, bakterije, virusi, alkohol, pušenje, zagađenje životnesredine, loša ishrana). Međutim, kancerogeni faktori ne dovode neposredno do pojave bolesti, već dovode do stvaranja slobodnih radikala i narušavanja balansa oksidativnih procesa u organizmu.

🍀Kao rezultat obimnih eksperimentalnih i kliničnih ispitivanja sprovedenih od strane bjeloruskih naučnika, N. Sukolinskog i T. S. Morozkine, razvijen je i klinički testiran antioksidativni kompleks koji ima sljedeće osobine:
-  Izraženo antioksidativno (zaštitno) djelovanje u zdravim tkivima tijela, značajno prevazilazeći sličan efekat svakog vitamina pojedinačno, koji je dio antioksidantivnog kompleksa;
- Izraženo prooksidativno (štetno) djelovanje u malignim ćelijama;
- Bez toksičnog efekta, čak i sa dugotrajnim korišćenjem od nekoliko godina;
-  Antioksidativni kompleks normalizuje mnoge metaboličke poremećaje u tijelu pacijenata sa malignim tumorima;
-  Kompleks antioksidansa pokazuje selektivne zaštitne osobine od zračenja (samo u normalnim tkivima). Ne pokazuje radioprotektivno djelovanje u ćelijama tumora;
-  Antioksidativni kompleks selektivno smanjuje štetne efekte citostatika u normalnim tkivima.
- Kod malignih tumora, značajno poboljšava antitumorsku aktivnost citostatika.
S obzirom na ogroman praktičan značaj ovog proizvoda, u saradnji sa Korporacijom "Sibirsko zdravlje" nastao je BAD "NovoMin", koji pokazuje izražene antioksidantivne osobine, koji obezbjeđuju potrebnu zaštitu od štetnog djelovanja slobodnih radikala kao i drugih opasnih hemijskih jedinjenja. Proizvod ima višenamjensko djelovanje: pokazuje izražena zaštitna svojstva u normalnim tkivima tijela, a u stranim ili mutiranim ćelijama, naprotiv, on ima prooksidativno (štetno) djelovanje.
Terapija od 5 kapsula u toku devet dana, pomoćiće da se zaštitite od virusnih i bakterijskih bolesti zahvaljujući aktivnim komponentama koji ulaze u sastav kompleksa.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.