OBJAVITE

Prodaje se zemljište u industrijskoj zoni Gračanice

Prodaje se zemljište u industrijskoj zoni Gračanice

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

127.500 KM

Obnovljen

Prije 14 dana

Kreditni kalkulator je promocija banke.

*izračunata rata je informativnog karaktera.
Više o ponudi

Detaljne informacije

Prilaz
Ostalo
Kvadrata
5494

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
39786062
Obnovljen
Prije 14 dana
Broj pregleda
1576

Stanje artikla

Termin prodaje
Postupak održavanja javnog nadmetanja – licitacije održat će se po okončanju javnog natječaja na prostoru samih nekretnina ul. Sionica u Gračanici. Javno nadmetanje održat će se dana 25.02.2021.godine u 12:00 sati

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Prodaje se zemljište u industrijskoj zoni GračaniceLokacija nekretnine

Uslovi prodaje

Nekretnine se prodaju u vidu cjeline.

NAČIN PRODAJE

Početna cijena utvrđena je procjenom sudskog vještaka građevinske struke i predmetna imovina se ne može prodati ispod naznačene početne cijene. Povećanje cijene u toku javnog nadmetanja za imovinu označenu u oglasu ne može biti manje od 5.000,00 KM.

Termin prodaje
Postupak održavanja javnog nadmetanja – licitacije održat će se po okončanju javnog natječaja na prostoru samih nekretnina ul. Sionica u Gračanici. Javno nadmetanje održat će se dana 12.02.2021.godine u 12:00 sati.

Uvjeti prodaje
Nekretnine se kupuju kao cjelina kako je navedeo u ovom oglasu. Prodaja imovine će se održati i ako na njemu učestvuje samo jedan podnosilac prijave, a koji ispunjava uslove Oglasa.

Pravo učešća na javnom nadmetanju
Pravo učešća u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit na ime osiguranja u iznosu od 10.000,00 KM na transakcijski račun: „WOOD PANELS“ d.o.o. Gračanica, u stečaju broj: 1413875320034521 otvoren kod BBI banke d.d. Sarajevo.

Navedena imovina (sva prava) prodavat će se u pravnom i fizičkom stanju na dan prodaje u viđenom stanju bez prava na prigovor i naknadne reklamacije, te se na kupca prenose ista prava kojima raspolagalo društvo na istom. Pobjednikom javnog nadmetanja će se smatrati onaj ponuđač koji ponudi najvišu cijenu. Proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cijene u roku od 30 – dana, računajući od dana zaključenja javnog nadmetanja. Ako proglašeni kupac ne uplati kupoprodajnu cijenu u propisanom roku gubi pravo na povrat depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji kupac. Drugi najbolji ponuđač ima ista prava i obaveze kao proglašeni kupac. Učesnicima koji na javnom nadmetanju nisu stekli status kupca ili drugog najboljeg ponuđača, uplaćeni depozit se vraća u roku od 8 dana od dana javnog nadmetanja. Poreze i troškove koji proizlaze iz ovog kupoprodajnog odnosa snosi kupac. Uvođenje kupca u posjed kupljene imovine izvršit će se nakon uplate cjelokupnog iznosa kupoprodajne cijene.

Kratki opis

zemljište u industrijskoj zoni Gračanice

Detaljni opis

Predmet prodaje je nepokretna imovina u vlasništvu stečajnog dužnika koja se nalazi u Gračanici,južno od magistralnog puta Doboj – Tuzla a koja se sastoji od sljedećeg popisa:

Zemljišna parcela zvana „Sionica“,označena kao njiva 2 – klase,k.č.br.5708/5 ukupne površine 2001m2 nekretnina je upisana u ZK ulošku broj 2004 KO Gračanica.
Zemljišna parcela zvana „Sionica“,označena kao njiva 2 – klase,k.č.br.5708/6 ukupne površine 1490m2 nekretnina je upisana u ZK ulošku br.2004 KO Gračanica.
Zemljišna parcela zvana „Sionica“,označena kao njiva 2 – klase,k.č.br.5708/4 ukupne površine 2003 m2, nekretnina je upisan u ZK ulošku broj: 5716 KO Gračanica.

Nekretnine se prodaju kao cjelina za početnu cijenu od 225.000,00 KM

Sve nekretnine imaju dokaz o vlasništvu u sjedištu prodavca ili zemljišnim knjigama koje se vode kod Općinskog suda u Gračanici. Sva nepokretna imovina koja je predmet javnog nadmetanja opterećena je hipotekom a ista će biti brisana Rješenjem Općinskog suda u Tuzli o dosudbi, najkasnije u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti tog rješenja.

 

Za sve dodatne informacije možete pozvati broj 033 287-594 ili 063 264 712

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.