OBJAVITE

TERMOGLINA Shenemil

TERMOGLINA Shenemil

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Količina

1

Stanje

Novo

Obnovljen

Prije 1 dan

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
37311913
Obnovljen
Prije 1 dan
Broj pregleda
92

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

TERMOGLINA ShenemilDetaljni opis

Termoglina za spoljašnju upotrebu

Ljekovito djelovanje:
Toplotni prijenos provođenjem je najstariji i odlikuje se neposrednim kontaktom zagrijanog tijela i tijela. Primjena toplote dovodi do širenja arteriola, kapilara i venula. Povećana je aktivna mreža kapilara. Ove promjene su posledica indirektnog djelovanja simpatičkog nervnog sistema. Reflektornim putem dolazi i do vazodilatacije u dubljim krvnim sudovima. Mobilizacija krvi iz unutrašnjih organa i krvnih depoa (jetra, slezina i subpapilarni venski pleksus) nastaje pri primjeni opštih termoterapijskih procedura.

Termoglina u obliku gela-blata pripremljena je od gline sa dodatkom neophodnih elektrolita - morskih soli, tako da je koeficijet toplotne provodljivosti termogline prilagođen koeficijentu toplotne provodljivosti živog tkiva. Iz tih razloga glina, iako je u višestrukoj foliji, ona omogućuje kontinualnu distribuciju toplote tretiranom dijelu tijela. Kod zglobova dolazi do pobuđivanja zgusnute sinovijalne tečnosti u cilju poboljšanja cirkulacije hranljivih materija kroz kapilare i ćelije. Ukoliko je prethodno tretirano mesto namazano glinom za reumu, ili uljem za masažu tada se pored termičkog javlja i difuziono dejstvo ljekovitih supstanci gline odnosno i spektra eteričnih (eterskih) ulja koji višestruko intenziviraju razmjenu materije i energije sa tretiranim tkivom. Toplota od termogline, udružena sa glinom za reumu obogaćenu eteričnim uljima, desetostruko ubrzava cirkulaciju krvi i razmjenu materije u ćelijama. Intenzivan fluks toplote od gline se kontroliše slojem tkanine, tako da ona zadržava temperaturu višu od temperature tijela u toku noći, dakle 6-8 časova.

Način upotrebe:
Kako pravilno zagrijati termoglinu
U veću šerpu postaviti keramičku tacnu, a na nju plastični tanjir i sipati vode do visine tanjira (tako da voda ne ulazi u tanjir). Na tanjiru postaviti termoglinu koja se može malo saviti da bi stala u posudi. Poželjno je da kesa sa termoglinom bude iznad vode. Poklopiti i grijati na laganoj pari 20-30 minuta (kod grijanja na električnoj ringli uključiti grijač na 2). Visoka temperatura (preko 150ºC) može istopiti polietilensku ambalažu. Nakon toga kesu sa vrućom termoglinom pažljivo izvaditi iz šerpe, obrisati od vode, pa potom uviti u neku prikladnu tkaninu (peškir, plišani tekstil, i sl.) i držati po potrebi na oboljelom mestu.
Upustvo za zagrivanje u mikrotalasnoj rerni: Termoglina se samo malo skupi i stavi na stakleni tanjir mikrotalasne rerne. Zagrijavati na najvišem stepenu 3 – 4 minuta (u zavisnosti od jačine peći).

Upozorenje: termoglina se ne smije zagrijvati u rerni šporeta (električnog ili na drva), ne smije se pri zagrijavanju stavljati na metal jer ]e se istopiti ambalaža. zagrijavati samo onako kao što je navedeno u upustvu.

Topla termoglina se može pričvrstiti oko tretiranog mesta, na primjer vrata i koljena nekom maramom, primjer kičme, bubrega, jetre, prostate, žučne kese, nekim steznikom, pojasom ili širim kaišem. Sa blago pričvršćenom termoglinom možemo obavljati lagane poslove. Termoglinu koristiti kao osnovu za bilo koju termoterapiju. Ona poslije umora, postavljena umesto jastuka psihički opusta i uspavljuje. Koristi se za sva reumatska oboljenja, išijalgične tegobe, rehabilitaciju poslije hirurške ili ortopedske intervencije, upale mišića i zglobova, stomačnih tegoba, protivu celulita, upale krajnika i srednjeg uha.

Kako veći deo naslaga-kamena u bubrezima, bešici i žučnoj kesi i krvnim sudovima (kalciniziranje sudova) nastaje noću kada je metabolizam na minimumu svojih funkcija, to je termoglina preporučljiva da se drži u toku spavanja. Toplota olakšava mokrenje, zbog čega se kod smetnji pri mokrenju preporučuje stavljanje termogline ili primena kratkotalasne dijametrije u predjelu mokraćne bešike. Izlučivanje mokraće smanjuje se kod svih toplotnih procedura, koje su praćene znojenjem.

Termoglina se postavlja umesto jastuka ispod vrata, zatim ispod kičme, bočno za bubrege i žučnu kesu ili pak bešiku. Ovaj oblik termoterapije koristile su stare civilizacije. Termoglina podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta. Pre stavljanja termogline može se mazati obolelo mesto glinom za reumu. Namazana glina za reumu skida se posle tretmana blagim masiranjem vlažnom krpom ili vatom.

Kod maljavih delova tela pre mazanja gline za reumu postavljamo gazu ili dečju pelenu, zatim mažemo glinu u više slojeva i napokon postavljamo termoglinu. Tako u predvirusnom periodu, kada osećamo bolove u vratnom delu, termoglinu preventivno možemo koristiti kao jastuk u toku noći. Termoglina je posebno značajna za većinu sportskih povreda uključujući upalu i istezanje mišića. Ona upotpunjuje eventualnu banjsku terapiju.

Pre termo gline preporučuje se blago masiranje tela odgovarajućom kombinacijom ulja za masažu.

Termoglina je za višestruku upotrebu. Ne otvarati plastičnu kesu. Ne mazati glinu po telu. Čuvati je od oštrih predmeta i visoke temperature, odnosno, pri zagrevanju u šerpi, od direktnog kontakta dna suda i termogline. Upustvo je rađeno prema najnovijim svetskim istraživanjima termodinamike biosistema, oblast termoterapija tkiva lekovitim glinama.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.