OBJAVITE

Epoksi smola 1.5kg ultra providna

Epoksi smola 1.5kg ultra providna

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

35 KM

Stanje

Novo

Obnovljen

21.02.2020 u 21:12

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
37118311
Obnovljen
21.02.2020 u 21:12
Broj pregleda
10259

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Epoksi smola 1.5kg ultra providnaKratki opis

Epoxy resin ultra clear

Detaljni opis

Epoksi smola D150 je dvokomponentna ultra providna smola sa UV zaštitom.Primjenjuje se u izradi namještaja,nakita,suvenira,3D slika...

                                                                   Uputstvo za upotrebu

Koristi se 4 jedinice epoksi smole + 1 jedinica učvršćivača.

Potrebno je da se napravi smjesa u odnosu 4+1 mjereći težinu tekućine. Ni jedan drugi omjer nije ispravan , te pogrešan omjer dovodi do neželjene hemijske reakcije. Naša preporuka prije upotrebe jeste da se tekućina drži malo na toplome. Na taj način biti će olakšan izlazak mjehurića iz smjese.

Smjesa mora OBAVEZNO da se napravi mjereći TEŽINU sastojaka.

Npr.: da se zamjesi 400 grama smole + 100 grama učvršćivača.

U slučaju da se smjesa pravi ne mjerići težinu sastojaka (mjereći samo volumen) potrebno je dodati 10% više učvršćivača.

Potrebno je napraviti količinu smjese u onoj mjeri koja će se koristiti.

Preporučuje se da posuda u kojoj će se smjesa zamjesiti bude široka. Ne bi trebalo da se smjesa mješa u posudi u kojoj se već nalazi epoksi smola.

Preporučuje se da se u posudu u kojoj će se praviti smjesa prvo izlije učvršćivač, a potom i epoksi smola u odgovarajućem iznosu.

Smjesa treba da se polahko i u jednom smijeru mješa. Preporučuje se da se smjesa nakon mješanja izlije u veću posudu npr. lavor i da u ovisnosti od sobne temperature odstoji 0-20 minuta kako bi se olakšao izlazak mjehurića iz smjese.

Tokom procesa mješanja smjese, perioda dok se čeka izlazak mjehurića ili pak tokom samog izljevanja smole ne preporučuje se dodatno zagrijavanje smjese (npr. obrada otvorenim plamenom) kako bi se ubrzao proces izlaska mjehurića iz smjese.

Kao i kod svih hemijskih reakcija, tako i kod ove hemijske reakcije postoji vrijeme čekanja (pot-life). To vrijeme zavisi od veličine posude u kojoj se smjesa nalazi. Vrijeme reakcije kod širih posuda se produžava, dok kod užih posuda se reakcija ubrzava. Ovo treba imati u vidu kada se smjesa pravi.

Vrijeme sušenja smole zavisi od okruženja i od toga koja debljina smole se izljeva. U prosjeku: do stepena da se može doticati vrijeme sušenja je 18-36 sati, a za potpuno osušenu smolu je potrebno 2-3 dana (Zavisno od debljine i temperature okruženja gdje se nalazi)

Tokom izljevanja smole i želatinskog stanja preporučuje se držanje na hladnim temperaturama, dok nakon toga na toploj temperaturi. Na ovaj način se ubrzava proces sušenja. Tokom procesa sušenja izlivke ne bi trebalo ostaviti na mjestima gdje bi sunčeve zrake direkno djelovale.

Vrijeme sušenja koje je gore naznačeno zavisi od sredine u kojoj se izljevak nalazi, vrste smole, posude u kojoj je smola zamješena, količine smole, te debljine smole koja je izljevena. Nijedna data vrijednost nije apsolutna.

Kod izljevanja debelih površina kao što je npr. stol preporučuje se da debljina pojedinačnog sloja ne prelazi 2 cm. Drugi sloj, u zavisnosti od vanjskih uslova, može da se izlije nakon 7-8 sati kada je se smjesa prešla u želatinsko stanje i kada je opala temperatura hemijske reakcije.

Način skladištenja:  Čuvajte smolu i učvršćivač na sobnoj temperaturi.

 

Posjetite našu web adresu:   www.dunyaresin.com

 

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.