OBJAVITE

ZAŠTITA ZA ZARAZNE RANE

ZAŠTITA ZA ZARAZNE RANE

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Količina

1

Stanje

Novo

Obnovljen

Prije 5 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
36815335
Obnovljen
Prije 5 dana
Broj pregleda
104

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

ZAŠTITA ZA ZARAZNE RANEDetaljni opis

NA BAZI MEDA OBLOGA ZA ZARAZNE RANE 8X10 cm

10 kom a jedan je samo otvoren ali ne korišten..

 

Principelle IF
Principelle IF® je sterilna obloga rane koja se sastoji od inertnog acetatnog supstrata impregniranog mastikom koja sadrži mješavinu elemenata u tragovima i medicinskog meda. Formulacija za prelive ne sadrži sintetičke komponente. Minerali, elementi u tragovima i oksidi se direktno mešaju sa medicinskim tamnim heljdinim medom.
iCare - Intelligent Care: prirodna intervencija u aktivnosti proteaza i pH. Ionogen Formulacija na bazi meda na medicinskoj osnovi.

Principelle-IF-Doos-8x10

Hronične rane su zaglavljene u nerastvorenom ciklusu koji proističe iz neravnoteža nivoa i aktivnosti povezanih sa vlagom, proteinom, jonima i bakterijama. Kontaminacija i infekcija dodatno komplikuju lečenje. Neke rane (duboke rane, šupljine) dozvoljavaju samo primenu tečnih rastvora. Odgovarajuće prirodne komponente intervenišu kako bi se postigla proteaza i pH modulacija. Menjanje ranjenih uslova i okolišnih vodiča hroničnih rana nazad u odgovarajuće faze lečenja.

Principelle IF® je sterilna obloga rane koja se sastoji od inertnog acetatnog supstrata impregniranog mastikom koja sadrži mješavinu elemenata u tragovima i medicinskog meda. Formulacija ne sadrži sintetičke komponente. Minerali, elementi u tragovima i oksidi se direktno meša sa medicinskim tamnim heljdinim medom. Formulacija se postepeno oslobađa na površinu rane nakon obrade obloge. Proizvodi se sterilišu gama radijacijom. Proces mešanja komponenti se vrši na neobičan visok standard.

Principelle IF® liječenje medenih rana je indicirano za lečenje akutnih i hroničnih rana, uključujući kontaminirane i zaražene rane. Može se koristiti na umereno isudiranim, laganim izlivima i suvim ranama. Uz odgovarajuću sekundarnu obradu, može se koristiti i za velike rane. U zavisnosti od vrste rane, može se pokriti tradicionalnim prelivima, posebnim filmskim oblačenjem, pjenom ili alginatnim oblačenjem ili Principelle Matrix.

Principelle IF Dressing
Omogućava bočnu aplikaciju na većim ranama

labresultsPrincipelle IF® normalizuje mikro-okruženje rane. Ovo dovodi do boljih uslova za ponovno epitelijalizaciju. Modulacija mikro-okruženja rana povezana je sa odgovarajućim fazama lečenja. Karakteristike Principelle IF® olakšavaju regulaciju sadržaja vlage u mikro-okruženju rane i regulaciju pH na površini rane tokom procesa zarastanja. Principelle IF® štiti ranu od mehaničkih trauma. Principelle IF® ne sprečava odvodnju eksudata rane.

Bakterijska kolonizacijska svojstva ove vrste medicinskog meda dobro su priznata. Sadržaj niske vlage, slobodne kiseline i bogat izvor fenolnih jedinjenja pružaju proizvod efikasnim prirodnim osobinama protiv širokog spektra patogena, uključujući MRSA .

Tehnički detalji odjeće
Principelle IF

Bez gline, bez adhezive gaze koja je prijatna za kožu
Aplikacija
Nadgleda se od strane zdravstvenog radnika, proizvod se može primijeniti za liječenje (hroničnih) zaraženih rana, dijabetičara, dijabetusa i opekotina.

Obloge se mogu nanositi jedni drugima radi liječenja većih rana i obično se fiksiraju gazom ili trakom.
Veličine
Obloge: 8x10 cm

https://www.medipreis.de/preisvergleich/principelle-if-wundauflage-8x10-cm-10-st-principelle-deutschland-ug-haftungsbeschraenkt-09946428
KVALITET SE DUGO PAMTI A CIJENA SE ZABORAVI..

Naš shop se bavi prodajom razne robe visoke kvalitete.
U našoj ponudi uvijek možete pronaći nešto za sebe.
Odgovornost, profesionalnost i susretljivost su naše glavne karakteristike.
Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju putem OLX-a ili na telefon/viber +38762769039
ili na telefon  +38761245490

DOSTAVA I NAPLATA

1. Preko pik premium dostave - 8 KM i
BiH Express dostava koja košta 10 KM  - plaćanje prilikom preuzimanja artikla

Rok dostave: 24-48 sati

Cijena dostave: 8,00 KM

2 . Lično preuzimanje u Sarajevu.

POTREBNI PODACI PRILIKOM SLANJA ARTIKLA PREKO BIH BRZE POŠTE :

- Ime i prezime

- Ulica i broj

- Grad i poštanski broj

- Broj telefona

-Cijena dostave je 10 KM

DODATNO:
Prilikom kupovine artikla kupac dobija broj za ONLINE PRAĆENJE POŠILJKE..

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.