OBJAVITE

ELEKTRIČNI KAMINI DIMPLEX AFLAMO KAMIN

ELEKTRIČNI KAMINI DIMPLEX AFLAMO KAMIN

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Količina

1

Stanje

Novo

Obnovljen

Prije 21 dan

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
36551802
Obnovljen
Prije 21 dan
Broj pregleda
9365

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

ELEKTRIČNI KAMINI DIMPLEX AFLAMO KAMINKratki opis

VRHUNSKI ELEKTRIČNI KAMINI

Detaljni opis

Vrhunski električni kamini proizvođača Dimplex i Aflamo.

 

Dimplex je vodeći svjetski proizvođač električnih kamina. Aflamo je, uz Dimplex, najveći evropski proizvođač električnih kamina, koji ima najbogatiju ponudu različitih proizvoda. Inovativne tehnologije primjenjene prilikom proizvodnje obezbjedile su ovim proizvodjačima liderstvo u oblasti električnih kamina. Proizvodi Aflamo i Dimplex su profesionalni uređaji namjenjeni za konstantno korištenje i upotrebu, za razliku od jeftinijih proizvoda koji su prisutni na tržištu. Takodje, osim pouzdanosti i dugotrajnosti, Dimplex i Aflamo uređaje krase i mnogo kvalitetniji prikazi efekata plamena, kvalitetniji grijači, manja potrošnja el. energije, bolje i sigurnije zagrijavanje i td. DARKWOOD SP Laktaši je ovlašteni uvoznik i distributer AFLAMO i DIMPLEX za tržište Bosne i Hercegovine. U sklopu naše firme posluje i servis za profesionalno održavanje uređaja. Svi uređaji imaju garanciju u trajanju od 36 mjeseci.

Obezbjeđena je besplatna dostava na teritoriji cijele BiH sa rokom dostave od 24-48 h. 

Stalno na lageru imamo velike količine kamina.

Više informacija o proizvodima možete pronaći na našoj web stranici:

DIMPLEX - https://shop.darkwoodkamini.com/kategorija-proizvoda/elektricni-kamini/dimplex/

AFLAMO - https://shop.darkwoodkamini.com/kategorija-proizvoda/elektricni-kamini/aflamo/

Sve fotografije iz oglasa su autentične.

Kontakt:

 

DARKWOOD SP

Omladinska 177

Laktasi

tel/viber: 066 136 889

info@darkwoodkamini.com

https://darkwoodkamini.com/

 

Električni Kamini


Električni kamin je električni grijač koji oponaša pravi kamin koji inače koristi kao gorivo ugalj, drvo ili prirodni plin. Električni kamini često se postavljaju u konvencionalne kamine, koji se više ne mogu koristiti iz raznih tehničkih ili bezbjednosnih razloga. Takodje se koriste i kao vrhunska dekoracija u prostoru. Ugradjuju se u zid, ili se montiraju kao samostojeći, sa oblogama i sl, i mogu raditi samo sa efektom plamena ili se mogu koristiti kao grijač, koji obično troše 1-2 kW, a mogu zagrijati prostor do 40 m2.

Istorijat

Električna vatra je izumljena 1912. i postala popularna 1950-ih.
Tehnike električnih “plamenih efekata” izumljene su 1981. godine.
Komercijalni električni kamini uključujući Optiflame tehnologiju, uvedeni su 1988. od strane Dimplex-a.
Dimplex je 1995. proizvedeo prvi električni kamin s “realnim” efektom plamena. U.S. Patent 5,642,580.
Dimplex je 2008. godine pokrenuo Opti-myst efekt koji simulira plamen i dim.
Godine 2013. Dimplex je pokrenuo Opti-V efekt koji kombinuje realistično treperenje plamena s trodimenzionalnim LED drvcima koja sporadično iskre i proizvode zvučni efekat pucketanja drveta koje gori.
Prednosti u odnosu na tradicionalne kamine:

-ne zahtijevaju dimnjake;
-često su prenosni, mogu da se po potrebi, kao komad najmeštaja, premještaju;
-ne zahtijevaju pretpripreme za instalaciju.
-nisu samo ekonomičniji, oni su takođe prikladniji i sigurniji za upotrebu.
-ne zahtijevaju održavanje potrebno za kamine koje za grijanje koriste drva ili plin.

Nedostaci u odnosu na tradicionalne kamine:

-često su manje učinkoviti (nemaju kapacitet zagrijavanja kao pravi kamini)
-koštaju više od tipičnih električnih grijača;
-nisu realni kao pravi plamen,
-ne mogu biti izloženi atmosferskim uslovima (vlaga, kiša, snijeg i td)

No ipak, električni kamini iz naše ponude proizvodjača DIMPLEX i AFLAMO su spoj vrhunske moderne tehnologije sa tradicionalnim vrijednostima kamina, zahvaljujući kojem čine izuzetno dekorativno i estetsko rješenje za svaki dom, kancelariju, sobu ili neki drugi prostor. Pored toga odlikuje ih izuzetna funkcionalnost, sigurnost, pouzdanost, jednostavnost prilikom ugradnje i u rukovanju i skoro nikakvo održavanje. U poslednje vrijeme električni kamini su stekli ogromnu popularnost. Budite i vi zadovoljni kupac električnog kamina iz naše ponude.

 

Aflamo


Aflamo je poljska marka koja nudi moderne i klasicne električne kamine.

Visok kvalitet proizvoda, funkcionalnost i stil obilježja su naših proizvoda.

Aflamo proizvodi savršeno odgovaraju klasičnim i suvremenim enterijerima.

Aflamo je jedan od lidera među proizvođačima električnih kamina.

Sjedište kompanije nalazi se u Lezicama, a logističko i skladišno središte u Gdanjsku.

Nudimo samostojece, nadrgradne i ugradne električne kamine.

Naši kamini omogućuju uživanje u raskoši i atmosferi vatre tokom cijele godine. U proljeće i ljeto možete koristiti kamin bez grijanja, što je nemoguće sa kaminima na drvo ili plin. Svi kamini si izradjeni i dizajnirani po najnovijim tehnologijama, sa LED osvetljenjem i maksimalnom ustedom energije. Kamini tokom rada u rezimu bez grijanja trose svega 4 do 30 W! Za dodatno grijanje opremljeni su efikasnim grijacima snage 600, 750, 900, 950, 1200, 1500, 1800 i 2000 W zahvaljujuci kojima mogu grijati do 40 m2 (svaka serija kamina ima drugacije snage grijaca).

DARKWOOD SP je ovlasteni uvoznik i distributer AFLAMO brenda za Bosnu i Hercegovinu.

Svi Aflamo kamini imaju garanciju u trajanju od 36 mjeseci.

Tokom garantnog i vangarantnog perioda obezbjedjena je profesionalna servisna podrska.

Pozivamo vas da se upoznate s našom ponudom. Rado ćemo vam savjetovati i predložiti najbolji kamin za vaš enterijer.

 

Dimplex


ELEKTRIČNI KAMINI DIMPLEX NORTH AMERICA LTD

Dimplex je vodeci svjetski proizvodjac u oblasti elektricnih kamina. U okviru grupacije GLEN DIMPLEX posluju holandski proizvodjac FABER i njemacki EWT. Najrealisticniji efekti, mnostvo razlicitih modela, pouzdanost u radu, sigurnost i jednostavnost montaze i koristenja omogucili su grupaciji lidersku poziciju. Zaštitni znak kompanije su patentirane tehnologije pod nazivima OPTIFLAME, OPTI-V i OPTI-MYST. DIMPLEX proizvodi nejrealisticnije elektricne kamine i u svojoj ponudi ima veliki broj razlicitih modela kaminskih ulozaka sa razlicitim efektima i prikazima vatre. Kompanija je napravila istoriju u kaminskoj industriji kada je razvila i proizvela prvi elektricni kamin sa istinskim realnim “plamenom” 1995. godine. Kompaniji je od tada odobreno 30 patenata koji pokrivaju razne oblasti tehnologije elektricnog plamena. Dimplex nudi najsiri spektar proizvoda sa neuporedivim izborom dizajna, efekata, materijala koji odgovaraju bilo kojem stilu i gradnji. Vecina kamina je opremljena grijacima sa ventilatorima koji omogucuju grijanje prostora do 35 m2. Grijanje se moze ukljucivati po potrebi tako da se moze koristiti samo efekat bez upotrebe grijanja. Kamini su jako mali potrosaci – uglavnom trose do max 200 W za efekte, a neki modeli samo 28 W. Grijaci imaju prilicno veliku iskoristivost pa tako jedan kamin snage grijanja od 2000 W moze da zamjeni 2-3 kvarcne grijalice ili uljana radijatore iste snage.

OPTIFLAME kamini rade na principu rotacionog zakrivljenog ogledala koje reflektuje svjetlost unutar samog kamina. Zahvaljujuci precizno balansiranom efektu vatra djeluje zivo, a ugodjaj upotpunjuju rucno izradjena i obojena drvca. Svjetlost djelimicno prolazi i kroz drvca te se tako stvara efekat uzarenog drveta.

OPTI-V kamini koriste jedinstvenu svjetsku tehnologiju za stvaranje efekta pravog plamena uz pucketanje i varnice. Patentirana OPTI-V tehnologija kombinuje izuzetno realisticno treperenje plamena pomocu 3D led sijalica, uz povremeno pucketanje i varnice. Zahvaljujuci izuzetnom spoju nauke i ljudske maste stvorena je najrealisticnija vjestacka vatra. LCD pozadinsko osvjetljenje koje omogucije dodatne ustede energije, ogledalo i magla u kombinaciji sa ovom posebnom tehnologijom sa stvarnim pucketanjem vatre i varnicama omogucuje maksimalan osjecaj i izuzetno prijatnu atmosferu.

OPTI-MYST kamini imaju takozvani 3D efekat vatre. Uredjaji rade na principu stvaranje guste magle, koja u kombinaciji uzarenog drveta i svjetlosti daje nestvarnu sliku ”pravog” kamina. Na dnu uredjaja nalazi se posuda sa destilovanom vodom. Zahvaljujuci ultrazvucnom rasprsivacu voda se pretvara u gustu maglu. Iza rezervoara sa vodom nalaze se halogene sijalice koje zagrijavaju maglu i omogucuju brze isparavanje. Sijalice na sebi imaju filter sa bojom koja magli daje efekat kao da izlazi iz plamena. Na vrhu uredjaja (vidljivom dijelu) nalaze se rucno izradjena drvca kroz koje svjetlost prolazi te takodje stvara efekat uzarenog drveta. Nevjerovatna kombinacija svih ovih efekata, te dizajn ugradnih kaseta omogucuje neogranicen broj ideja oko instalacije. Vatra je vidljiva sa svih strana i uredjaj moze lako da se ugradi u pultove, stolove, sankove i td.
DARKWOOD SP je ovlašteni uvoznik i distributer električnih kamina DIMPLEX za Bosnu i Hercegovinu.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.