OBJAVITE

Održavanje bazena i bazenske vode

Održavanje bazena i bazenske vode

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

Prije 14 dana

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
35407484
Obnovljen
Prije 14 dana
Broj pregleda
91

Održavanje bazena i bazenske vodeUslovi prodaje

Rezevacijom termina gost prihvata uslove ponašanja na bazenu. Na bazen se ne ulazi u obući, ne smiju se unositi hrana i piće, ne smije se pušiti. Zabranjeno je skakanje i trčanje kroz prostoriju bazena. Bazen se koristi na vlastitu odgovornost.

Kratki opis

Održavanje bazena i bazenske vode, bazen, njega vode, hemija za bazen

Detaljni opis

Voda je od životne važnosti. Ona čini dvije trećine našega tijela, čuva našu vitalnost i daje nam snagu. Vodu ne trebamo samo za život, ona nam može pružiti obilje veselja i u našem bazenu. Oni su dragocjene oaze koje nam u ovom prebrzom i napornom načinu života predstavljaju kutak gdje se možemo opustiti, biti aktivni tijekom slobodnog vremena i gdje možemo njegovati vlastito zdravlje.

Cilj je bazensku vodu održati čistom i podobnom za kupanje – što bliže kvaliteti pitke vode, bez obzira na različite utjecaje iz okoline, tvrdoću vode, broj kupača i sl.


Da bismo to postigli iznimno su važne tri osnovne stvari:


- ispravna vrijednost pH bazenske vode

- dezinfekcije bazenske vode

- mjerenje razine dezinfekcijskog sredstva u vodi 


Vrlo bitan faktor je i redovno čišćenje dna bazena sa bazenskim usisivačem kao i uklanjanje prljavštine sa površine vode. Redovno kvartalno čišćenje osnovnog filtera (kartonskog ili pješčanog), elektroklorinatora ili drugih sistema dezinfekcije je također jedan od segmenata održavanja kvalitetne vode za kupanje.

Priprema otvorenih ili zatvorenih bazena za "zimovanje" je još jedan važan segment u održavanju bazena kao i proljetna priprema za sezonu. Za bezene koji se spremaju za zimu potrebno je pripremiti vodu za zimu, postaviti kompenzatore leda po površini bazena te natkriti bazen. Ispuštanje vode iz sistema, iz filtera i filtracijske pumpe treba da bude jedna od osnovnih radnji prilikom pripreme.

Pripema bazena na proljeće pred sezonu kupanja je svakako jedan od bitinih faktora u održavanju. Temeljito pranje zidova i dna bazena posebnim alkalnim sredstvom je jedan od preduslova za čistu vodu. Provjera sistema i elemenata bazena nakon zimskom perioda je još jedan od bitnih faktora.

U koliko se o ovim segmentima ne povede računa vijek bazena i bazenske opreme se znantno skraćuje što može izazvati neplanirani finansijski trošak koji može iznositi i više hiljada KM.

U koliko trebate nekoga za povremeno ili redovno održavanje bazena, bazenske opreme i bazenske vode budite slobodni da se javite putem telefona 061 203 497 ili putem PP.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.