OBJAVITE

[ZAVRŠENO] Šaranski štapovi Prologic C1 3,60m tri komada

 

Možda su Vas inspirisali videi pojedinaca koji u svojim RV kamperima putuju kroz više država ili ste oduvijek željeli da iskusite kampiranje sa društvom ili porodicom, možda je ovo ljeto idealna prilika da si to i priuštite.

Za sve nove kampere koji nemaju prijašnjeg kamperskog iskustva pripremili smo nekoliko osnovnih savjeta:

 

1. Odaberite odgovarajuću lokaciju

Slike osamljenih šatora u dalekoj netaknutoj prirodi su svima primamljivi ali ako idete na svoje prvo kampiranje nemojte se izolovati. Postavite svoj šator relativno blizu nekog naseljenog područja ili ako ste sa autom blizu nekog puta u slučaju da dođe do promjene vremena ili drugih nepredviđenih situacija. Naravno, najbolja opcija je da za svoje prvo kampiranje odaberete kampove koji su upravo kreirani za ove prilike.

 

2. Testirajte svoju opremu prije kampiranja

Vrlo lako se može desiti da na svoje kampiranje krenete sa previše ili nedovoljno opreme. Pored osnovnih stvari koje su neizostavne, kao što su šator, vreća za spavanje, odgovarajuća obuća ukoliko namjeravate duže pješačiti, pribor za prvu pomoć, baterija...Vi najbolje znate šta želite da ponesete sa sobom.

Međutim, jako je važno da testirate svu opremu koju ste kupili prije nego li se uputite na putovanje. Sve i da idete sa iskusnim kamperima, oni možda nemaju iskustva sa tipom opremom koju ste Vi kupili pa se postavljanje šatora se može ispostaviti zahtjevnijim zadatkom nego ste se nadali.

 

3. Ponesite odgovarajući šator

Provjerite da li je Vaš šator vodootporan (nemojte predpostavljati da svaki šator jeste), raspitajte se o podlozi i šavovima šatora. Nemojte se ustručavati da razgovarate duže sa prodavačem kako biste provjerili da li šator zadovoljava Vaše potrebe. Možda će Vam neko od prijatelja posuditi šator ali i u tom slučaju provjerite da li je to odgovarajući šator za priliku koja Vama treba.

 

4. Nemojte štediti na vreći za spavanje

Ukoliko se nekom aktivnošću ne planiramo baviti profesionalno ili često, prirodno je da ne želimo trošiti previše na opremu. Međutim kada je riječ o kampiranju, na vreći za spavanje ne bi trebali štediti. Možda će Vam neprospavana noć uništiti ideju kampiranja zauvijek pa je bolje da spriječite takve situacije. Tanke vreće za spavanje Vam neće pružiti ni potrebnu zaštitu od hladnoće niti preveliku udobnost ako niste navikli spavati na zemlji. Ukoliko kupujete bilo šta od opreme provjerite sa trgovcem ili pogledajte na vratima ili kasi radnje ima li naljepnice MC Shopping kartice na toj prodajnoj lokaciji. Ukoliko je istaknuta ova naljepnica plaćanja možete vršiti i na rate te možete ostvariti produženu garanciju na robu koju kupujete.  

Saznaj više

ObjavioOva stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.