OBJAVITE

Kazan za rakiju "DIAMOND 200 L"

Kazan za rakiju "DIAMOND 200 L"

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

4.999 KM

Količina

3

Stanje

Korišteno

Obnovljen

Prije 4 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
34625359
Obnovljen
Prije 4 dana
Broj pregleda
829

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Kazan za rakiju "DIAMOND 200 L"Kratki opis

kazan za rakiju

Detaljni opis

 
 
Kazan za rakiju "DIAMOND 200 L"
 
 
DIAMOND 200 L

Modeli kazana DIAMOND su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj i industrijskoj upotrebi. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla sa mehaničkom ručnom mešalicom, ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Uređaj sadrži dva zasebna otvora za punjenje i pražnjenje kotla i koristi najefikasniji sistem vodenog zaptivanja na vencu kazana i bakarne šolje na kalpaku kazana i hladnjaku koje povezuje bakarna cev, i tako sprečava isparavanje alkoholne pare. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala. Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

HLADNJAK PREMIUM PH-30
 
Novi hladnjak PH-30 PREMIUM je predviđena kao zamena za stare modele naših hladnjakazapremine 300,400 i 650 l. za stabilne modele naših kazana.Plašt hladnjaka je sastavljen odvodotpornog prohrom lima debljine 0,8 mm,dok su parovodne cevi kojih ima 18 kom prečnika fi 10x 1mm i komore koje iste povezuju napravljene od kiselootprnog prohroma predviđenog za upotrebu uprehrabenoj industrij Inox 304 (AISI), 1.4301(DIN), Č 44580 (JUS).
Poklopac i prirubnica hladnjakasu takođe prohrom lim Inox 304 debljine 3 mm.

- Princip rada:

Hladnjak funkcioniše na osnovu konstantnog protoka vode koja cirkuliše između parovodnih cevi. Istecevi povezuju dve komore gde se u gornjoj komori sakuplja destilat u parnom stanju te prolazeci krozohlađene parovodne cevi kondenzuje i dolazi do donje komore za skupljanje u tečnom stanju ohlađenana preporučenu temperaturu do 16 C stepeni, te izlazi iz sistema hladnjaka..Kapacitet iste je 30 l. vode.

- Potrošnja vode: Hladnjak troši od 30 – 50 % vode manje u odnosu na stare hladnjake sa bakarnom spiralom.Ista varirau zavisnosti od temperature vode koja se koristi za hlađenje i spoljne temperature vazduha.Temperaturuu hladnjaku potrebno održavati u opsegu od 40-50 C stepeni,koja se očitava na ugrađenomtermometru.Ista se podešava preko ugrađene PIP slavine od 1/2” .Poreban je konstantan protok vodekroz hladnjak te u početku dolazi do oscilacije temperature vode u hladnjaku što je normalno i poslecca. 30 min upotrebe i podešavanje jačine dotoka hladne vode ona se stabilizuje na preporučenutemperaturu. Prilikom testiranja na našem modelu kazana zapremine 350 l. , spolnje temperature od + 2C stepeni i temperature vode korišćenje za za hlađenje od 9 C stepeni ukupno je potrošeno cca. 280 l.vode.Potrošnja vode starim modelom hladnjaka za isti kazan varira u opsegu od 800 – 1000 l.vode.
Testiranje je rađeno u zimskom periodu te u drugim vremeskim uslovima potrošnja vode može dabude 50-80 % veča zbog spoljne temperature što je opet mnogo bolje od performansi starog modelahladnjaka.

-Održavanje:

Pre i posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 l. vode iugreje na temperaturu ključanja a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemukroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min.U slučaju potrebe otvaranja hladnjaka ,isto se vršiodšrafljivanjem 12 vijaka poklopca.Poklopac i prirubnicu hladnjaka zaptiva termootporna zaptivkadebljine 2 mm. koja se potrebi lako može zameniti.

-Prednosti:

• umanjena potrošnja vode za hladenje
• materjal otporan na habanje i njegova antikorozivna svojstva
• lakši transport i manipulacija istom u odnosu na stare modele
• lako održavanje i atraktivan dizajn

Opciono:Tradicionalni tip hladnjaka / tabarke od 400 L i bakarnim cilindrom 
 
 
 
 
Generalni zastupnik kazana za rakiju "DES"-Subotica za Bosnu i Hercegovinu.

Mogućnost dostave na čitavom području Bosne i Hercegovine.


http://www.jakovljevictrgovina.com
http://www.des-kazani.rs


***NEMA DA NEMA I NEMA DA NE MOŽE***

JAKOVLJEVIĆ TRGOVINA


057/227-645
065/242-275

 

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.