OBJAVITE

[ZAVRŠENO] Trosoban stan u Lukavcu - Novogradnja Dženex d.o.o.

Vlastiti dom je mjesto u koje ulažemo puno ljubavi i pažnje. To je naša mirna oaza, prostor u kojem se smijemo, plačemo, družimo sa najmilijima, te proživljavamo lijepe i one manje lijepe trenutke. Stoga, nije čudno što vlastiti dom smatramo intimnim prostorom i osjećamo mu se privrženi.

Manje ili veće nezgode u trenu mogu uništiti ono što ste godinama gradili, što osim velikog finansijskog gubitka, prouzrokuje i emotivni šok i bol. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako zaštititi svoj dom za vrijeme godišnjih odmora, a kako biste mirno spavali, OVDJE možete pogledati koje pogodnosti nudi polisa osiguranja imovine.

Kako zaštiti svoj dom dok ste odsutni?

 Budite sigurni da ste ugasili elektronske uređaje iz utičnica, zavrnuli vodu, te upalili alarm ukoliko ga posjedujete.

 Provjerite da li su svi prozori zatvoreni, te se pobrinite da roletne na prozoru nisu do kraja spuštene obzirom da to provalnici često posmatraju i donose zaključak da niko ne boravi u stanu ili kući, što im daje zeleno svjetlo da izvrše provalu. Zatvorite balkonska vrata i zaključajte sve brave na ulaznim vratima.

Ako odlazite na duže vrijeme iz stana, ne ostavljajte vrijedne stvari poput novca, bankovnih kartica i zlatnog nakita, već ih dajte na čuvanje osobi u koju imate povjerenje ili ih pak pohranite u trezor banke.

Ne pričajte svima koliko ćete dugo biti odsutni i ne govorite da nikoga neće biti u stanu.

Ne objavljujte na društvenim mrežama da ste na odmoru i da niko ne boravi u stanu. Fotografije i doživljaje sa putovanja možete podijeliti i kada se vratite u svoj dom. Imajte u vidu da je većina stvari koju objavljujemo na internetu javna i dostupna širokom krugu ljudi iako nam se nekad tako ne čini.

Njegujte dobre odnose sa svojim komšijama. Ostavite im svoje kontakt podatke i zamolite ih da odmah pozovu policiju ukoliko primijete nešto sumnjivo.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.