OBJAVITE

LUNOS sistemi - stručnjak za vlagu u stanu/kući

LUNOS sistemi - stručnjak za vlagu u stanu/kući

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

Prije 13 dana

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
33935884
Obnovljen
Prije 13 dana
Broj pregleda
29217

LUNOS sistemi - stručnjak za vlagu u stanu/kućiUslovi prodaje

Reklamacije se primaju po prijemu računa.
Plaćanje: virmanski, dug se izmiruje do dana ugradnje.
Fabrička garancija na Lunos proizvode vrijedi 2 godine.
Za neblagovremeno plaćanje zaračunavamo propisanu zateznu kamatu.
U slučaju spora nadležan je Osnovni sud I u Sarajevu.

Kratki opis

LUNOS higrosenzibilni sistemi, LUNOS rekuperacija; automatska kontrola vlage, filtriranje vanjskog zraka, smoga i alergena, zdrav dom, energetsa efikasnost, elegantno, sakriven u zidu, najtiši na svijetu...

Detaljni opis

JEDINO TRAJNO RJEŠENJE ZA ELIMINISANJE I ZAŠTITU OD VLAGE!

Trenutno jedino trajno rješenje za probleme sa vlagom u stanovima, kućama i poslovnim prostorima. Ugradnjom koja traje 1 dan, obezbjeđuje se konstantna izmjena vlažnog i potrošenog zraka za novi (svježi i filtrirani vanjski zrak).Senzori za vlažnost automatski regulišu izmjenu vlažnog zraka onoliko koliko je to potrebno po standardu da bi se zadovoljila minimalno potreban unutrašnji kvalitet i vlažnost zraka. Zimi se izmjenjuje temperatura unutrašnjeg i vanjskog zraka pa nema gubitaka toplote, a tokom ljeta hladi temperaturu zraka u objektu prosječno 4-5° C. Filteri standarda G3, M5, F7 ili F9 su u stanju da zadrže i 99% čestica PM2.5 koje su najzastupljenije u zimskom smogu. 

ZAŠTO LUNOS? Usljed hermetičkog zatvaranja objekata pomoću plastične stolarije, stiropora i vodonepropusnih fasada, pojavila se potreba za ventiliranjem istih, prvenstveno zbog utjecaja takvih prostorija na zdravlje ljudi i pojave vlage i plijesni u takvim prostorijama. Lunos su sistemi iz Berlina koji podliježu najstrožijim njemačkim standardima za izmjenu zraka, energetsku efikasnost (povratak toplote) i kontrolu vlage u prostorijama.

SUBVENCIJE? - <20% EBRD preko Unicredit i Sparkasse banke, te <10% Lunos-a za energetski efikasne projekte.

PREDNOSTI LUNOS-A? Ova decentralna ventilacija (NEMA CIJEVI) je njemački proizvod koji je moguće ugraditi u bilo kojoj fazi gradnje uključujući i useljenu kućuMontira se za jedan dan, gdje u svaku prostoriju na jednoj etaži ide po jedan LUNOS element, a svi elementi su opremljeni G3-F9 filterima ili antialergijskim filterima, i najtiši su na svijetuSvi ugrađeni LUNOS elementi rade u timu i imaju efekat isti kao i centralna ventilacija, s tom razlikom da je LUNOS jeftiniji i da ga je lakše ugraditi i održavati. Godišnja potrošnja elemenata je samo 3KM.
 
CIJENA? Navedena cijena je sa ukjlučenom montažom i PDV-om za higrosenzibilni sistem za dvosoban stan do 50m2 (Silvento EC+2xALD-R=1543KM), za trosoban do 60m2 (SilventoEC+3xALD-R=1884KM), za troiposoban stan od 65-100m2 (2xSilvento EC+4xALD-R=2740KM) itd. Parcijalna rješenja za LUNOS higrosenzibilni sistem nisu moguća, to znači da je potrebno uraditi sistem za cijeli stan. Sa LUNOS rekuperacijskim sistemom je moguće raditi pojedinačne prostorije, ali učinkovitost je znatno bolja sa kompletnim sistemom planiranom po DIN1946-6 standardu i EnEV pravilniku za uštedu energije. Za adekvatno sistemsko rješenje potrebno je da nam dostavite tlocrt ili detaljan opis stana/etaže kuće.
 
LUNOS ima rješenja za sve vrste prostora i za gotovo sve budžete, budite slobodni i kontaktirajte nas
 
 lunos@bistip.ba          info@lunos.ba          +38733847957          +38733847899         +38761957361          www.lunos.ba
 
 
POGLEDAJTE KAKO LUNOS FUNKCIONIŠE: 
 
 
 
 
 
 

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.