OBJAVITE

[ZAVRŠENO] Renault Laguna

Gume

15. april je datum od kada na svoje motorne ljubimce stavljamo ljetne gume. Ukoliko smatrate da je došlo vrijeme da vašim vozilima priuštite nove ljetne pneumatike, u nastavku donosimo rezultate testa Bosanskohercegovačkog Auto-Moto Kluba, koji je i za tekuću godinu obavio testiranje ljetnih guma koje su trenutno dostupne na našem tržištu. Test je obuhvatio gume dimenzija 185/65 R15 namjenjene putničkim automobilima i 215/65 R16 namjenjenih kombi vozilima. Obje veličine su jako zastupljene na našem tržištu i test BIHAMK-a uveliko olakšava vozačima izbor pri kupovini.

Ovogodišnje testiranje ljetnih guma dimenzija 185/65 R15 je obuhvatilo 16 ljetnih modela a pobjednici testa su dva modela,  Bridgestoneova nova Turanza T005 - najbolja na suhom i vlažnom sa nešto većom bukom koja remeti ukupni dojam i Vredesteinov Sportrac 5, koji ponovno ostvaruje ocjenu "vrlo dobar" i potvrđuje kvalitet u usporedbi sa konkurencijom. Kod dimenzija 215/65 R16C koje se koriste u večini slučajeva  za kombi vozila, u performansama vožnje, potrošnji goriva i vijeka trajanja testirano je ukupno 16 modela.

Kada je riječ o manjoj dimenziji pneumatika 185/65 R15 za putnička vozila najbolje rezultate su ostvarili:

  • -Turanza T005
  • -Vredestein Sportrac 5.
  • -Michelin Crossclimate

 

Kada se radi o većoj testiranoj dimenziji guma 215/65 R16 za komercijalne svrhe  - kombi vozila,najbolji rezultate su ostavrili:

  • -Apollo Altrust 
  • -Goodyear Efficient Grip CargoMaxxis Vansmart MCV3+

 

Pregled rezultata BIHAMK testa možete preuzeti  OVDJE

Kod većine renomiranih distrubutera kupovinu ljetnih gume  možete obaviti  na rate bez kamata i naknada sa MasterCard Shopping karticom Raiffeise banke a za karticu možete sada aplicirati i ONLINE  bez odlaska u banku.

ObjavioOva stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.