OBJAVITE

[ZAVRŠENO] ŠKODA FABIA 1.4tdi 2008 GODIŠTE RATA 150 KM MJESEČNO

Gume

15. april je datum od kada na svoje motorne ljubimce stavljamo ljetne gume. Ukoliko smatrate da je došlo vrijeme da vašim vozilima priuštite nove ljetne pneumatike, u nastavku donosimo rezultate testa Bosanskohercegovačkog Auto-Moto Kluba, koji je i za tekuću godinu obavio testiranje ljetnih guma koje su trenutno dostupne na našem tržištu. Test je obuhvatio gume dimenzija 185/65 R15 namjenjene putničkim automobilima i 215/65 R16 namjenjenih kombi vozilima. Obje veličine su jako zastupljene na našem tržištu i test BIHAMK-a uveliko olakšava vozačima izbor pri kupovini.

Ovogodišnje testiranje ljetnih guma dimenzija 185/65 R15 je obuhvatilo 16 ljetnih modela a pobjednici testa su dva modela,  Bridgestoneova nova Turanza T005 - najbolja na suhom i vlažnom sa nešto većom bukom koja remeti ukupni dojam i Vredesteinov Sportrac 5, koji ponovno ostvaruje ocjenu "vrlo dobar" i potvrđuje kvalitet u usporedbi sa konkurencijom. Kod dimenzija 215/65 R16C koje se koriste u večini slučajeva  za kombi vozila, u performansama vožnje, potrošnji goriva i vijeka trajanja testirano je ukupno 16 modela.

Kada je riječ o manjoj dimenziji pneumatika 185/65 R15 za putnička vozila najbolje rezultate su ostvarili:

  • -Turanza T005
  • -Vredestein Sportrac 5.
  • -Michelin Crossclimate

 

Kada se radi o većoj testiranoj dimenziji guma 215/65 R16 za komercijalne svrhe  - kombi vozila,najbolji rezultate su ostavrili:

  • -Apollo Altrust 
  • -Goodyear Efficient Grip CargoMaxxis Vansmart MCV3+

 

Pregled rezultata BIHAMK testa možete preuzeti  OVDJE

Kod većine renomiranih distrubutera kupovinu ljetnih gume  možete obaviti  na rate bez kamata i naknada sa MasterCard Shopping karticom Raiffeise banke a za karticu možete sada aplicirati i ONLINE  bez odlaska u banku.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.