OBJAVITE

Vikendica u okolini Sarajeva sa bazenom

Vikendica u okolini Sarajeva sa bazenom

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Stanje

Korišteno

Obnovljen

Prije 3 dana

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Kvadrata
150
Broj soba
4
Broj spratova
1
Adresa
Presjenica, Opština Trnovo
Okućnica (kvadratura)
3000m2
Godina izgradnje
Novogradnja
Vrsta grijanja
Centralno (Kotlovnica)
Vrsta poda
Parket
Kanalizacija
Standardna
Bazen
Garaža
Kablovska TV
Namještena
Nedavno adaptirana
Ostava/Špajz
Parking
Struja
Uknjiženo / ZK
Voda
Prikaži još detalja

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
33136620
Broj pregleda
1015

Vikendica u okolini Sarajeva sa bazenomLokacija nekretnine

Kratki opis

U mjestu Kijevo (Presjenica) mirno okruženje, uz rijeku, puno zelenila, idealna za odmor i druženje


Detaljni opis

LOKACIJA: 

Individualni stambeni objekat je izgrađen kao slobodnostojeći, max gabarita prizemlja (13,57 x 6,82)m, neposredno uz riječno korito rijeke Bijela, na lokalitetu Presjenica, Opština Trnovo. Izvedeni objekat je u skladusa postojećom prostornom organizacijom, uzimajući u obzir i povoljne orijentacije na funkcionalno rješenje. Slobodan prostor je uređen zelenilom, ukrašen šibljem. Teren očišćen od šuta i izvršeno humuziranje.


ARHITEKTONSKI RJEŠENJE:

U prizemlju su organizovane prostorije: dnevna soba, trpezarija, kuhinja, hodnik, WC, pomoćni prostor/garaža-ostava/ i mokri čvor, ukupne korisne površine 67m2 a u potkrovlju su organizovane: dvije sobe, hodnik, kupatilo, galerija/tavan kojoj se pristupa iz potkrovlja i iznad garaže pomoćni prostor ukupne korisne površine 83m2. Ukupna korisna površina stambenog objekta je 150m2. Sve prostorije su izvedene u skladu sa funkcionalnim i prostornim zahtjevima budućih korisnika, međusobno su povezane adekvatnim komunikacionim prolazima tako da čine funkcionalnu cjelinu.


KONSTRUKCIJA:

Objekat je izgrađen sa masivnim konstruktivnim zidovima od termo bloka TB 20, zid debljine 20cm, zidani u produžnom malteru 1:3:9. Zidovi su u međusobnom sklopu sa armirano-betonskim serklažnim stubocima, horizontalnim serklažima radi odgovarajućeg seizmičkog obezbjeđenja. Pregradni zidovi su od opečnog bloka d-14cm i d-10cm, obostrano malterisani sa provučenim arminrano-betonskim serklažima, radi horizontalnog ukrućenja. Temelj je izveden kao trakasti beton, MB 20 sa armirano-betonskim temeljnim gredama kao horizontalno ukrućenje. Međuspratna konstrukcija je monolitna AB ploča d=14 i d=12cm. Vertikalna komunikacija je ostvarena preko unutrašnjeg jednokrakog montažnog stepeništa od čelične konstrukcije- cijevasti profili sa drvenim talpama/gazišta/. Krovna konstrukcija je drvena dovodnog sliva nagiba 33° i 15°.


SPOLJNA OBRADA:

Sve spoljne površine zidova su obložene termičkom fasadom d-10cm i d-5,0cm - kamena mineralna vuna knauf insulation ploče, polimer cem, ljepilo, armaturna mrežica sa staklenim vlaknima i završno obrađeno akrilnim malterom u boji. Soklo objekta je obradjeno kulirplastom. Streha je opšivena borovom daskom. Svi vidljivi drveni dijelovi krova su radi zaštite premazani glazurnim premazom. Krovoni pokrivač je profilisan plastificirani pocinčani čelični lim d-0,55mm, preko daščanog pokova, paropropustne i vodonepropusne folije i ukrštenih letvi 5/5 radi provjetravanja krova. Oluci su viseći od čeličnog ravnog lima d-0,55 mm u boji, snabdjeveni skupljačima vode. Prozorske klupice su PVC. Svu fasadni otvori su od PVC i aluminijumske stolarije ostakljeni termopan staklom dvosojni 4+12+4mm.

Prilazi i staze oko objekta su od betona i od pločnika postavljeni na sloj šljunka i pijeska. U cilju obezbjeđenja objekta od štetnih uticaja površinskih i podzemnih voda oko objekta su izvedeni drenažni filterski kanali za odvodnju, usmjereni ka recipijentu rijeke Željeznice, koja je u neposrednoj blizi objekta.


UNUTRAŠNJA OBRADA:

Svi unutrašnji zidovi su malterisani grubo i fino. U kupatilu i WC je izvedeno oblaganje keramičkim pločicama u visini stropa, dok je u kuhinji obloženo u visini 150cm, a dio iznad njih malterisan i bojen polikolor bojom. U svim stambenim prostorijama je parket kao zvršni pod. U kuhinji, kupatilu, hodniku i WC-u su keramičke pločice. U nestambenim prostorijama pod je od zaglađenog betona- graža-ostava. Svi plafoni su malterisani grubo i fino. U dnevnom boravku je spušteni strop obloga- drvo. Unutrašnja stolarija je od kvalitetne borove i jelove građe, bojena masnom bojom sa svim odgovarajućim predradnjama.


INSTALACIJA:

U objektu su izvedene instalacije vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacija slabe i jake struje u skladu sa tehničkim propisima i standardima. Odvodnja je riješena septičkom jamom u okviru građevinske parcele. Objekat posjeduje i gradski priključak vode. Prilaz objektu je sa sjeverne strane sa lokalnog makadamskog puta, koji je pripada parceli. 

Na parceli je izgrađen još jedan objekat (ljetnikovac) gdje se nalazi kamin. Na parceli se uz kuću nalazi također i bazen. Iznad objekta se nalazi šuma satkana od listopadnog i zimzelenog drveća (grab, bukva, smrča..) koja je također dio posjeda.Za sve ostale informacije javite se na broj +38761076881