OBJAVITE

Bazen bazeni izgradnja bazena bazenska oprema astral

Bazen bazeni izgradnja bazena bazenska oprema astral

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena - Hitna prodaja [?]

Po dogovoru

Stanje

Novo

Obnovljen

06.02.2019 u 21:15

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Sa pumpom

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
32656178
Broj pregleda
12653

Bazen bazeni izgradnja bazena bazenska oprema astralDetaljni opis

Gradimo bazene od iskopa do ulijevanja vode (kljuc u ruke) na podruciju cijele EU i Bivse Jugoslavije .Izgradnja bazena i njegova cijena ovisi uglavnom o modelu i opremi. Na betonskim bazenima završna obloga može biti od PVC folije, staklokeramičkog mozaika, pločica ili može biti samo premazan bojom. Montažni bazen je u pravilu najjeftijiji, ali i najneatraktivniji.Bazen nije samo ofarbana betonska rupa, već ima mnogo opreme koja ga i čini bazenom. U tu opremu spada filter s multi-ventilom, pumpa cirkulacije, mlaznice, podni ispust, skimer kod takvih modela, cjevovod s ventilima i elektroinstalacija. Voda iz bazena ulazi kroz skimer ili se prelijeva preko ruba (kod preljevnih bazena), dolazi do pumpe koja je tlači kroz filter i mlaznicama vraća opet u bazen
Poslije filtracije, a prije povrata u bazen voda se može zagrijavati i dezinficirati što spada u dodatnu opremu. Dodatna oprema je i rasvjeta, manje ili više atraktivna, hidromasaža, uređaji za protustrujno plivanje te brojni drugi efekti. Treba misliti i na zaštitne prekrivače i na sve atraktivnije robote za čišćenje bazena.
Betonski bazeni su najatraktivniji je imaju mogućnost neograničenih oblika i dimenzija te brojne mogućnosti završne obrade. Od onih jeftinijih s bojom, preko PVC folije do najskupljih s keramikom i atraktivnim mozaicima, granica je samo prostor i novac. No oni su u isto vrijeme i vrlo zahtjevni za održavanje.Dobra strana da kada se jednom izgrade traju vječno. Različiti su načini gradnje, a koriste se sve više i inovativne metode. Jedan od novih metoda je slaganje blokova u koje se lijeva beton. Tako se dobije klasičan betonski bazen, ali s odličnom izolacijom. Njegova izgradnja je brža, a naročito kada je riječ o nepravilnim oblicima.Garancija na gradzevinske dijelove 20 godina na opremu 5 godina.

Za sve informacije +38762096471 (moze i Viber)