OBJAVITE

Dzudi Finigan Duhovi Kornvola

Dzudi Finigan Duhovi Kornvola

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

16 KM

Količina

1

Stanje

Novo

Obnovljen

Prije 11 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
32354496
Broj pregleda
6

Dzudi Finigan Duhovi KornvolaDetaljni opis

Kupovinom 3 ili vise artikala dobija se popust!!

 

Besplatna dostava!!!

 

Oblast: drama

 

Opis:

Bila je majka, žena, supruga. Bila mi je prijateljica. Ali koje je to tajne Elouiz odnela sa sobom u grob?
Kad je Elouiz umrla od raka dojke, Keti je bila skrhana. Sneva uznemirijuće snove u vezi sa Elouizinom smrću. Keti boluje od depresije i oporavlja se od nervnog sloma. Njen muž, psihijatar, svestan je ženine psihičke krhkosti. Kad mu Keti ispriča kako sumnja u priču o Elouizinoj smrti, i kako oseća Elouizin duh, ubeđen je da njegova žena gubi vezu sa stvarnošću.
Pogođena muževljevom sumnjičavošću, Keti odlučuje da istraži Elouizinu tajanstvenu prošlost i njenu smrt, izlažući se opasnostima i zaboravljajući da je put do istine ponekad put u ponore pakla.

 

O piscu i zanimljivosti o romanu:

 

Debitantski roman zvezde britanske televizije Džudi Finigan

Kada se „institucija“ britanske televizije kao što je Džudi Finigan koja je hrabro krčila put novim tv formama, pokrećući emicije koje su sticale kultni status, pre dve godine pojavila uz novoj ulozi-pisca s romanom „Duhovi Kornvola“ to je bila prava medijska bomba a posto se pokazalo da joj i ovaj posao ide od ruke, roman je stigao i do nas u izdanju „Evro-Đuntija“.
Ne događa se baš često da se neko koji je ušao u treće doba (Finigan je rođena 1948) hrabro upusti u pisanje fikcije koja je vrtoglaviom brzinom stekla status bestselera. Originalni naslov je „Eloiza“ ali ga je srpski izdavač, uz saglasnost autroke, izmenio na „Duhove Kornvola“ što veoma dobro odslikava suštinu priče.
Inspiraciju da napiše roman o prijateljstvu dve žene, da ga locira u Kornvol, kraj u kome je rođena i kome se uvek vraća, našla je u svojoj prijateljici Karon Kiting kojoj je i posvetila knjigu.
NJihove dve porodice su takođe bliske a Karon je preminula od raka pre deset godina što Finiganova nije nikada prebolela pa je i svoju junakinju Eloizu „osudila“ da umre od raka pre negoi što priča i počne.
Autorka tvrdi da priča u celini nema nikakvih autobiografskih elemenata već je čista fikcija, iako je na nju ostavila trajan utisak ljubav njene pokojne drugarice prema svojoj deci. Sve te emocije su osnova na kojoj je izgradila priču čija je naratorka Keti-Eloizina bliska prijateljica.
Keti definiitrvno nema nikakve sličnosti sa Džudi Finigan jer dok je fiktivna junakinja sklona depresijama, sa izlecenim nervnim slomom, sa mužem psihijatrom kome govori o svojim strašnim snovima u kojima figurira pokona Eloiza, autorka je ekstrovertni voditelj emisija poput naše „Žikine šarenice“ u kombinaciji sa emisijama Mire Adanje Polak jer već decenijama sa mužem Ričardom istovremeno zabavlja, informiše i prosvećuje svoje gledaoce i zato svaki Britanac zna za ovaj bračni par i zove ih samo „Ričard i Džudi“.
Pošto su oboje fanatični čitaoci pre nekoliko godina su osnivali na Internetu svoj portal „Književni klub Ričarda i Džudi“ po uzoru na američki program Opre Vinfri koji je takođe izuzetno popularan jer veoma dobro biraju naslove o kojima će da pricaju a to znači i da ih preporučuju.
Kada je štampan njen prvi roman Finiganova je najavila da nikada neće predstavljati svoje i muževljeve knjige koje budu pisali jer se to krši sa njihovom profesionalnom etikom, ali se pokazalo da je publika i bez promocije prepoznala da ima pre sobom delo rasnog pripovedača.
Ne samo da je knjiga postigla internacionalan uspeh već je, barem se može već naslutiti, lansirala i jedan novi podžanr među trilerima i horor romanima a to je kombinacija misterije i duhova koji u snovima dolaze da uznemiravaju žive i da ih opominju na opasnosti.
Kao pravi medijski profesionalac Džudi Finigan je već najavila da uvceliko piše nastavak „Duhova Kornvola“ što će svakako obradovati čitaoce koji su uživali u uzbudljivom zapletu koji treba da razreši tajnu Eloizine prošlosti koja baca senku na živote onih koji su je preživeli, njenih ćerki i najbolje prijateljice.

 


Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je predmet ove prodaje original.
Svjestan sam da je prodaja kopiranog sadržaja kažnjiva po zakonu i spreman sam da prihvatim posljedice i prosljeđivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet moje prodaje kopija originala.