OBJAVITE

BAZENI BAZEN IZGRADNJA OPREMA ZA BAZENE

BAZENI BAZEN IZGRADNJA OPREMA ZA BAZENE

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena - Hitna prodaja [?]

Po dogovoru

Stanje

Novo

Obnovljen

Jučer, 12:14

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Sa pumpom

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
32321187
Broj pregleda
7350

BAZENI BAZEN IZGRADNJA OPREMA ZA BAZENEKratki opis

Bazeni. izgradnja. bazenska oprema

Detaljni opis

Nekoliko riječi o bazenima, čijom izgradnjom se bavimo.

Danas postoji više vrsta bazena, ali mi ćemo nešto reći o najkvalitetnijim i najzastupljenijim – armirano betonskim bazenima. 

OPREMA(BAZENSKA TEHNIKA)

Svu opremu koju ugradzujemo u bazene je poznate marke ASTRAL (cijevi koljena ventili pumpe mlaznice prekrivaci za bazene skimeri sifoni rasvjeta znaci sve imamo i sve je u garanci od 5 godina).

Lokacija i položaj 

Pre same izgradnje bazena potrebno je sagledati niz činilaca kako bi se u Vašem dvorištu izabrao pravilan položaj i oblik bazena. Naime potrebno je sagledati osunčanost, položaj zasađenih biljaka kao i mogućnosti povezivanja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Armirano betonski bazeni nam omogućavaju da obIik, širinu, dužinu i dubinu bazena prilagodimo svojim potrebama i željama, kao i da ih uklopimo u postojeći ambijent. Posebnu pažnje treba posvetiti i uređenju oko bazena kako bi se sve uklopilo u cjelinu. Oko bazena je potrebno uraditi svlačionice i tuš kao i plažu oko samog bazena, a posebnu pažnju, ako se radi o otvorenim bazenima treba obratiti na odvod atmosferskih padavina.

Tipovi 

Postoje dva tipa armirano betonskih bazena – skimerski i prelivni. I jedan i drugi su funkcionalni, a razlika je u tome što je nivo vode u prelivnim bazenima u ravni sa vrhom bazena (maksimalan), a kod skimerskog je nivo vode ispod vrha bazena. Treba napomenuti da je izgradnja prelivnog bazena dosta komplikovanija i poskupljuje je za 30-40 %.

Projektovanje 

Početak svakog projekta jeste idea, neophodno je ono što ste zamislili preneti „na papir“, odnosno pronaći idejno rešenje za Vaš bazen. Izradom 3D modela, pruza Vam se mogućnost da i pre samog otpočinjanja radova sagledate ceo projekat.

Mi vršimo kompletno projektovanje bazena – idejno rešenje, 3D modeli, tehnički crteži…

Izgradnja i cijena

Kod same ideje o gradnji bazena uvek se nameće pitanje cena. O cenama je vrlo teško govoriti dok se ne izabere oblik i veličina bazena i dok mi licno ne izadzemo na lice mjesta.

Oblaganje

Oblaganje školjke armiranobetonskog bazena može se uraditi na više načina, a najzastupljenije je oblaganje pločicama – staklenim mozaikom i PVC bazenskim lajnerom.

Bazenska hemija

Bazenska hemija se može dozirati na više načina, u zavisnosti od izbora filtracione opreme, a to je mehanički, poluatomatski i automatski. U slučaju da se opredelite za jedan od prva dava načina doziranja, kontrolu vode neophodno je vršiti svakodnevno. Ispravnost i kvalitet vode treba da budu prioritet svakog vlasnika bazena kako ne bi došlo do neželjenog kvarenja vode, zbog čega bi u krajnjem slučaju bili prinuđeni da ispustite celokupnu vodu i zamenite je novom. U osnovnu bezensku hemiju spadaju hlor, algicid i ph vrednost. Uloga hlora je da održava vodu bakteriološki ispravnom, algicid štiti od nakupljanja i taloženja algi i ph vrednost koja reguliše kiselost vode. Uz pravilnu upotrebu sredstava za održavanje bazena, voda može biti besprekorna i više godina.
Na svu ugradzenu opremu dajemo garanciju 5 godina na betonske radove 20 godina oprema bazenska je naj poznatije marke ASTRAL.

Kontakt telefon: 0603517652 (može i Viber)