OBJAVITE

Paramount Aductor i Abductor profesionalne mašine

Paramount Aductor i Abductor profesionalne mašine

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

980 KM

Stanje

Korišteno

Obnovljen

Prije 3 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Stanje artikla

Aductor i Abductor mašine za noge. U odličnom stanju.
Cijena 980 KM po spravi. Telefon 065/480-755.

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
31307114
Broj pregleda
24

Paramount Aductor i Abductor profesionalne mašineKratki opis

Profesionalne mašine Aductor i Abductor u odličnom stanju.

Detaljni opis

Aduktori i abduktori su mišići antagonisti, odnosno grupe mišića koji izvode suprotne pokrete. Ako u treninzima jačate mišiće gluteusa (abduktori), a mišiće s unutarnje strane noge (aduktore) zanemarujete oni su stalno istegnuti i zbog toga ne dolazi do njihove pune kontrakcije u svakodnevnom funkcioniranju. Tkiva gube na svojoj fleksibilnosti i kontaktibilnosti i sve više su podložnija oštećivanju bilo da ih u nekom trenu pokretom opteretite ili istegnete.

Mišići abduktori (oni koji odmiču nogu i izvode vanjsku rotaciju) su prirodno jači nego mišići na unutarnjoj strani noge (primicači i unutarnji rotatori). Problem nastaje kada je taj omjer narušen i kada pretjerana snaga abduktora sprečava rast i aktivaciju aduktora. Kada oni nisu u balansu skočni zglob, koljeno i kukovi su pod utjecajem mišićnog disbalansa koji se širi dalje u kralježnicu i gornji dio tijela.

Jačanje mišića na unutarnjoj stani noge važno je za održavanje mišićnog balansa i održavanje prvenstveno skočnog zgloba, koljena i zdjelice u pravilnom položaju i funkcioniranju. Zbog povezanosti cijelog mišićno – koštanog sastava održavanje balansa donjeg dijela tijela prenosit se na gornji.