OBJAVITE

[ZAVRŠENO] Akcija

Akcija

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

14.000 KM

Obnovljen

Prije 29 dana

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Vrsta
U sklopu veće garaže
Kvadrata
18
Kapacitet (vozila)
1
Adresa
MILEROVA
Uknjiženo / ZK

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
31067062
Broj pregleda
854

AkcijaLokacija nekretnine

Kratki opis

Garaža Lukavac ul.Milerova

Detaljni opis

Objekat je projketovan kao prizemni objekat sa garažama u  nizu.

Dimenzija objekta je 6,4mx 82,35m.Udaljenost objekta od željezničke pruge,na najbližem dijelu,iznosi 10,40m,što zadovoljava odredbe iz Zakona o sigurnosti  željezničkog prometa Federacije BiH.pristup objektu  planiran je sa novoprojktovane,pristupne saobraćajnice kao nastavak postojeće mreže saobraćajnica i parking prostora u Milerovoj ulici.

U prizemlju objekta projektovano je 26 garaža.garaže su dimenzija 3,00mx 6,00m sa korisnom povšinom od 18m2,i svaka  garaža ima individualni pristup na projektovanu pristupnu saobraćajnicu.

Garažna jedinica je projektovana kao mješovita armirano-betonska konstrukcija temelja,stubova,greda i ploča koji su ujedno i dijelovi glavnog nosivog sistema sa ispunama od opekarskog bloka.

Osnovni raster objekta prati raster garaža i iznosi 6,4mx 3,15m.

Krovna završna ploča je već spomenuta AB ploča u padu od 3,33% sa završnim slojem ljepenke u dva sloja sa završnim slojem-posipom.Planirana je i atika krova koja sa ulične fasade daje što bolju arhitektonsku cjelinu u kompoziciji sa okolnim terenom.

Podovi u garažama su od armirano betonske ploče sa zaribanim završnim slojem.Unutrašnji zidovi garaže  su obrađeni produžnim malterom debljine 1,50 cm bojeni bijelom bojom.

Garažna vrata su od rebrastog lima,bijele boje i pocinčane konstrukcije kao slijepi štok.Fasada je sa završnim slojem od silikatne fasadne žbuke 0,50cm koja se nanosi na cementni mdebljine 1,50cm.

Projektom nije predviđena izrada elektroinstalacija kao ni mašinskih instalacija i instalacija vodovoda i kanalizacija.

Osiguranje objekta protiv požara izvedeno je primjenom nosivih konstrukcija otpornih na požar,izgradnjom vatrootpornih pregrada-zidova,te su korišteni materijali koji su nezapaljivi ili teško zapaljivi.Mogućnost pristupa vatrogasnih vozila je omogućen oko cijelog objekta.