OBJAVITE

NOVOGRADNJA/Otoka 69/ 73/ 93/ 118/ 178 m2

NOVOGRADNJA/Otoka 69/ 73/ 93/ 118/ 178 m2

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Količina

9

Stanje

Novo

Obnovljen

Jučer, 12:53

Detaljne informacije

Kvadrata
54-118
Broj soba
Trosoban (3)
Sprat
3
Vrsta grijanja
Ostalo
Namješten?
Nenamješten
Kanalizacija
Parking
Struja
Uknjiženo / ZK
Voda

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
30412030
Obnovljen
Jučer, 12:53
Broj pregleda
79185

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

NOVOGRADNJA/Otoka 69/ 73/ 93/ 118/ 178 m2
Lokacija nekretnine

Uslovi prodaje

Lamela C -2250 KM/m2
Lamela B -2350 KM/m2
Lamela A -2450 KM/m2

Kratki opis

NOVOGRADNJA OTOKA/Stanovi/od 54 do 118 m2/Sarajevo

Detaljni opis

GENERALNI OPIS 

Cijena 2250-2450 KM/m2

Objekat je lociran  u Sarajevu, Općina Novi Grad, naselje Otoka, Bulevar Meše Selimovića.

Objekat je u obliku slova U i čine ga 3 lamele A, B i C.

Na nivou prizemlja sa istočne strane su ulazi u svaku od tri lamele, te jedan zajednički centralni i reprezentativni ulaz sa zapadne strane objekta.

Spratnost objekta je 2 Suterena/Garažni prostor+Prizemlje+12 Etaža.

U objektu je 228 stambenih jedinica/stanova na etažama i poslovni prostori na nivou prizemlja i galerije.

U sklopu suterena projektovana su dva nivoa garažnog prostora i to kao dvonamjenski prostor Garaže/Skloništa. U mirnodobskim uvjetima prostor se koristi kao garaža, a u ratnim uslovima i uslovima prirodnih nepogoda kao sklonište. Ulaz u garažu je omogućen preko 2 rampe,  ulazne i izlazne, kojima se pristupa iz pasaža sa sjeverne strane objekta. Iz  garaže je stepeništem i liftovima omogućena komunikacija sa ostatkom zgrade i stanovima.

Za svaku stambenu jedinicu je projektovano  je parking mjesto u garažama, a na nivou prizemlja su predviđena vanjska parking mjesta za poslovne prostore.

Na spratovima 1.-10. smješteni su jednoetažni stanovi. Svaki od stanova raspolaže sa lođom ili balkonom, ovisno o datoj orijentaciji. Na poslednje dvije etaže, tj. na 11. i 12. spratu projektovani su dvoetažni Penthouse-LOFT stanovi sa velikim terasama.

Na prvoj etaži objekta je 1 stan za potrebe invalidnih lica u kolicima.
U lameli A projektovano  je 6-7 stanova na etaži, u lameli B 8-9 stanova na etaži i u lameli C 4-5 stanova na etaži.
Na etažama 1.-11. smještene su ostave, koje čine sastavni dio svake stambene jedinice.
Spratna visina svih nadzemnih etaža je 286cm.
Objekat završava ravnim prohodnim krovom, a izlaz na krov je obezbijeđen preko stepenišnih krakova.

U objektu su 4 lifta, dva u lameli B, i po jedan u lamelama A i C. Jedan lift ima korisnu nosivost 535 kg  / 7 osoba, a ostala tri lifta 1125 kg / 15 osoba. Svi liftovi su električni bez mašinske kućice.

 

PROTIVPOŽARNA ZAŠTITA

Objekat po svojoj strukturi i materijalizaciji spada u niskorizične objekte, a po spratnosti u srednje  objekte, te su mjere zaštite od požara projektovane u skladu sa pravilima za srednje objekte.

 

OBLIKOVANJE I MATERIJALIZACIJA

Objekat je savremeno tretiran, sa materijalizacijom površina odgovarajućoj vremenu u kome je nastao. Estetski i oblikovno se uklapa u postojeće okruženje i obogaćuje ga kao savremeni objekat koji daje ovom prostoru pečat vremena u kome je nastao.

Materijali koji su korišteni u projektu i od kojih je izvođen objekt zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i osiguravaju trajnost, kvalitet i  najzahtjevnije uslove u eksploataciji  objekta, a istovremeno osiguravaju efikasnu  toplinsku izolaciju, visoke zahtjeve za hidroizolacijima, te zaštitu od požara.

 • Fasadni sistem je EPS F termoizolacija debljine 5 cm, 10 cm i 12 cm sa završnom silikatnom žbukom.
 • Svi zidovi se malterišu (osim gipskartona i zidova na kojima se postavlja EPS-F), gletuju i finalno boje poludisperzivnom bojom (2×). Stropovi stanova se zidarski obrađuju, završno gletuju i boje poludisperzivnim bojama 2x. 
 • Krov objekta je ravni neprohodni krov sa završnom obradom od riječnog šljunka.
 • Podovi u objektu su projektovani kao plivajući podovi ukupne debljine 10 cm sa završnom obradom u skladu sa namjenom prostorije. Kao podna obloga u sobama projektovan je parket debljine do 2mm,  dok su u mokrim prostorijma predviđene keramičke pločice I klase. Na lođama, balkonima i terasama je projektovana protuklizna keramika l klase.
 • Stubišni prostori i stepenište oblažu se kvalitenim kamenim/keramičkim pločama.
 • Zidovi kupatila se oblažu čitavom visinom prvoklasnim keramičkim pločicama.
 • Zidovi kuhinja se ne obrađuju sa keramikom nego se boje kao i ostatak stana sa paropropusnim poludisperzivnim bojama.                                                                            
 • Unutrašnja vrata su drvena, obloga od MDF-a (bojena ili furnirana), furnirana plemenitim prirodnim furnirima. Ulazna vrata u stanove su protivprovalna i protivpožarna EI30.
 • Ugradbeni vodokotlići se zatvaraju dvostrukom vlagoodbojom platom od gipaskartonskih ploča.
 • Ograda na stepeništu je od čeličnih kutijastih profila, bojenih temeljnom bojom i završnom bojom 2×, sa drvenim rukohvatom završno obrađenim finim brušenjem i lakiranjem u boji. Visina ograde je 100cm.
 • Ograda na stepeništu u stanovima je od lamistal stakla različite visine.
 • Ograda na fasadnim portalima je od lamistal stakla postavljena na 110cm od gotovog poda.
 • Ograda na lođama/terasama je od lamistal stakla postavljena je na 118,5cm od gotovog poda.
 • Opcionalno je moguće izvesti zastakljivanje lođa, balkona.

 

INSTALACIJE VODOVODA I KANALIZACIJE

Objekat se, priključuje na postojeću vodovodnu i  postojeću kanalizacionu mrežu. U objektu je projektovana odgovarajuća hidrantska i kanalizaciona mreža sa separatnim sistemom odvodnje (posebno fekalne, posebno oborinske vode).

Na svim etažama, za svaki stan, ugrađeni su elektronski vodomjeri za mjerenje utroška vode.  

U kupatilima i kuhinjama su obezbjeđeni dovod sanitarne i odvod fekalne vode.

Priprema tople vode rješena je sa električnim bojlerima.

Kupatila su opremljena  prvoklasnim sanitarnim uređajima  i galanterijom (konzolne WC školjke sa ugradbenim vodokotlićem, umivaonici sa jednoručnim baterijama, tuš kabine) modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

 

ELEKTROINSTALACIJE

Elektroinstalacije objekta prate moderne tokove u ovoj oblasti sa fokusom na maksimalnoj uštedi električne energije kroz pravilan izbor materijala i opreme.
Instalaciona oprema, kako u zajedničkim i garažnim prostorima tako i u komformnom segmentu (stanovi, stubišta itd)  je planirana od visokokvalitetnih materijala koji zadovoljavaju i tehničke i estetske standarde. U cilju daljnjeg osiguranja visokog standarda i nivoa kvalitete ovog objekta, vodilo se računa o savremenim potrebama i zahtjevima kupaca – budućih stanara s aspekta obezbjeđenja visokog nivoa sigurnosti kako ljudi tako i materijalnih dobara. 

Ovaj zahtjev je zadovoljen kroz sisteme kao što su :

 • videonadzor ulaza u garažu i garažnih prostora na obje etaže,
 • kontrola pristupa i ulaska u garažne etaže ugradnjom automatskih rampi, čijim radom upravlja svaki od  stanara vlastitom karticom, alarmni sistem kojim će biti omogućena direktna veza sa odabranom sigurnosnom agencijom (po izboru stanara u sklopu procesa odabira samog upravitelja objekta)
 • interfon za stanove
 • sistem vatrodojave (garaže i ostale komunikacije u objektu)
 • sistem dojave plina CO2
 • kao i ostali sistemi i oprema za protupožarnu zaštitu u objektu

Instalacija rasvjete u objektu, kako u garažama tako i u komunikacijama komformnog dijela je sa LED svjetiljkama i automatskim upravljanjem radom rasvjete putem detektora pokreta (značajna ušteda u troškovima el. energije i održavanju). U vanjskom prostoru predviđena je vanjska rasvjeta.

Što se tiče komunikacione opreme i instalacija, za svaki stan je postavljena optička kablovska veza sa dovoljno niti za priključak kako interneta, telefona, tako i različitih kablovskih operatera po izboru stanara.

Također, ugrađene su i instalacije za automatsko / daljinsko očitanje vodomjera (utrošak vode) i kalorimetara (utrošak toplotne energije).
Elektro ormari za očitanje potrošnje električne energije se nalaze kod ulaza, na etaži prizemlja.

Sve elektroinstalacije u vertikalnom razvodu objekta, planirane su u namjenski predviđenim prostorima, tako da ne narušavaju vizuelni dojam unutrašnjih prostora objekta, a uporedo s tim obezbjeđuju eventualne naknadne intervencije na instalacijama bez ometanja stanara i sa što kraćim prekidima korištenja instalacije.

Za penthouse stambene prostore na 11 etaži, planirano je podno grijanje otvorenih pristupnih galerija za ulaz u stan.

Također, u smislu osiguranja kvalitete napajanja vitalnih potrošača i sistema u objektu (protupožarni sistemi, sigurnosni sistemi, rampe, antipanična rasvjeta, dio opšte rasvjete garaže itd.), predviđen je dizel-električni agregat u zvučno izolovanom kućištu sa automatskim puštanjem u rad.

Objekat je zaštićen od udara groma propisanom gromobranskom instalacijom. 

 

INSTALACIJE GRIJANJA I VENTILACIJE

U objektu je toplovodni sistem grijanja.
Za sve stanove su individualni mjerači utroška toplotne energije, smješteni na svakoj pripadajućoj etaži. Kao grijna tijela  su pločasti, čelični, radijatori opremljeni ventilima za dvocijevno grijanje i enterijerski cijevni registri u kupatilima i toaletima.
Za svaki stan predviđena je ugradnja LCD termostata kojom se omogućuje održavanje zadane temperature u prostoru.
Ugradnja termostata sa mogućnošću upravljanja putem smart telefona i vremenskim programom je opcija po željama kupca, uz nadoplatu.

Za potrebe hlađenja, u svakoj stambenoj jedinici je ugradnja "Split" sistema sa vanjskom jedinicom na lođi/balkonu/terasi.

Ventilacija kupatila i WC-a/toaleta u svim stanovima riješena je prinudnim putem. U tom smislu, ugradnja odsisnih ventilatora u svim prostorima.

Za sve poslovne prostore su individualni mjerači utroška toplotne energije. Ventilacija WC-a/toaleta je riješena prinudnim putem. Hlađenje prostora bit će rješeno nakon određivanje namjene poslovnih prostora i prema željama korisnika, lokalnim sistemima (Split, VRV i sl.)

 

Sve informacije možete dobiti na slijedeće brojeve telefona:
 
tel.: + 387 33 262 210 
fax.: + 387 33 262 211
mob.:+ 387 61 907 965

www.area.ba
 
AREA Real Estate
Šenoina br. 10 
71000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.