OBJAVITE

VINPOCETIN I HUPERZIN A ZA PAMĆENJE KAO NIKADA DO SAD!

VINPOCETIN I HUPERZIN A ZA PAMĆENJE KAO NIKADA DO SAD!

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

85 KM

Stanje

Korišteno

Obnovljen

Prije 2 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Stanje artikla

Potroseno samo par komada

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Brend

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
30363211
Broj pregleda
58

VINPOCETIN I HUPERZIN A ZA PAMĆENJE KAO NIKADA DO SAD!Kratki opis

Pamćenje; koncentracija; zdrav san; zdrav nervni sistem; mentalno zdravlje !!!

Detaljni opis

OVA DVA PROIZVODA, U KOMBINACIJI JEDAN SA DRUGIM, SINERGISTIČNO DJELUJU I PODRŽAVAJU ZDRAVO FUNKCIONISANJE MOZGA I CIJELOG NEUROVEGETATIVNOG SISTEMA. LINK U KOJEM JE NA ŠALJIV NAČIN TO OBJAŠNJENO OD JEDNOG OD NAJBOLJIH DOKTORA KOJI SE BAVI NOOTROPICIMA DR. DHARME. ( https://www.youtube.com/watch?v=D5dnQMPvRrs )

1 tbl Huperzina A + 1 tbl Vinpocetina
ujutro, 1 sat prije doručka :)
.....sretno i lako polaganje ispita kao nikada do sada, i bilo čega drugog što zahtjeva težak mentalni stres !!!

Huperzin A 200mcg, 120 tableta  
Vinpocetin 10mg, 120 tableta  
 
 
Odmah dostupno!!!!!
HUPERZIN A + VINPOCETIN ZA PAMĆENJE KAO NIKADA DO SAD !
 
HUPERZIN 
Huperzin je supstanca ekstrahovana iz biljke pod nazivom Kineska mahovina. To je visoko pročišćeni lijek iz biljke, za razliku od biljnih preparata koje obično sadrže stotine kemijskih sastojaka koje dolaze iz biljke. Kao rezultat toga, Huperzin A se smatra lijekom. 
Huperzin se koristi za Alzheimerovu bolest, bolest pamćenja i učenja, poboljšanje senilnog poremećaja memorije. Također se koristi za liječenje bolesti mišića tzv. miastenija gravis , za povećanje budnosti i energije i zaštićuje od sredstava koja oštećuju na živce i mozak kao što je nervni plin. 
Kako radi?
Huperzin je koristan za probleme s pamćenjem, gubitkom mentalnih sposobnosti (demencija), i kod mišićnog poremećaja „miastenije gravis“, jer uzrokuje povećanje razine acetilkolina. Acetilkolin je jedna od kemikalija koje naši živci koriste za komunikaciju sa mozgom, mišićima i drugim područjima.
 
 
Učinkovit je za:- Poboljšanje pamćenja, mentalne funkcije i ponašanje u osoba s određenim uvjetima, kao što je Alzheimerova bolest, multi-infarktna demencija , i senilna (starosna) demencija. Jedno je istraživanje pokazalo poboljšanje pamćenja i razmišljanja kod pacijenata s Alzheimerovom bolešću nakon 8 tjedana liječenja.Drugo istraživanje je pokazalo da bolesnici sa multi-infarktnom demencijom i senilnom demencijom su imali koristi nakon 2-4 tjedna od početka liječenja. 
- Poboljšanje memorije u zdravih adolescenata. U jednom dobro osmišljenom projektu istraživanja, huperzin je pokazao znatno poboljšanu memoriju kod kineskih srednjoškolaca koji su se žalili na probleme s pamćenjem.
- Koristi se ubrizgavanjem kako bi se spriječila slabost mišića zbog mišićnog poremećaja tzv. „mijastenija gravis“. Blagotvorni učinci Huperzin A čine se da traju dulje od konvencionalnog lijeka „neostigmin“ - 7 sati umjesto 4.
- Starosni  gubitak pamćenja .
- Povećanje budnost i energiju.
- Zaštita od agenata otrovnica na živce.
Dnevna doza 50 mcg do 200 mcg dnevno. 1 tableta proizvoda ima tačno 200 mcg Huperzina, što je dovoljno za 1 dan, tj. ova kutija će vam trajati 4 mjeseca, ili naravno više ukoliko ne budete često koristili ovaj proizvod.
 
Vinpocetin
 
Vinpocetin je supstanca dobijena ekstrakcijom iz biljke „Vinca Minor“ te se koristi kao lijek. 
Vinpocetin poboljšava krvni protok u mozgu , on se koristi za poboljšanje memorije i sprečava Alzheimerovu bolest te druge faktore koji štete učenju, pamćenju i obradi informacija tokom ljudskog života. 
Vinpocetin se koristi za sprečavanje i smanjivanje šanse invaliditeta i smrti od ishemijskog moždanog udara . To je vrsta moždanog udara koji se javlja kada krvni ugrušak zaustavlja protok krvi u mozgu, što uzrokuje smrt moždanih stanica (neurona) , jer oni ne primaju kisik.
Vinpocetin se koristi za prevenciju i liječenje moždanog udara pravo nakon što se dogodi, jer vinpocetin spriječava zgrušavanje krvi te štiti neurone od štetnih učinaka nedostatka kisika. 
Vinpocetin se isto tako koristi za liječenje simptoma menopauze , kroničnog umora sindrom (CFS), i napadajnih poremećaja; i sprečavanje bolesti kretanja (motion sickness). 
U domovima zdravlja ponekad daju vinpocetin intravenski za liječenje napadajnih poremaćaja i moždanog udara. 
 
Kako vinpocetin radi
 
Vinpocetin povećava protok krvi u mozak te samim tim štiti nervne stanice od ozlijeda, TAKO REĆI, VINPOCETIN RADI ONO ŠTO GINKGO BILOBA „OBEĆAVA“ A NE USPJEVA.
 
Vinpocetin se koristi za:
- Bolesti, kao što je Alzheimerova bolest, koji ometaju funkciju razmišljanja. Vinpocetin ima utjecaj na pad sposobnost razmišljanja i demencije zbog starenja i ostalih raznih uzroka.
- Poboljšanje memorije. Istraživanja pokazuju da vinpocetin poboljšava pamćenje u zdravih dobrovoljaca.
- Moždani udar. Postoje neki dokazi da vinpocetin može smanjiti oštećenje mozga zbog akutnog ishemijskog moždanog udara. .
- Bolest putovanja.
- Simptomi menopauze .
- Napadaji.
- Sindrom kroničnog umora (CFS).
 
Dnevna doza je od 5-20 mg dnevno. Opšta dnevna doza za poboljšanje pamćenja je 5-10 mg dnevno. Jedna tableta ovog proizvoda sadrži 10 mg, što je dovoljna za jedan dan. Znači pri redovnoj upotrebi sa Huperzinom će vam trajati 4 mjeseca 1 kutija.