OBJAVITE

[ZAVRŠENO] Audi S5 QUATTRO S-TRONIC LIMITED EDITION BLACK B&O

Kalendarski nam je proljeće davno stiglo, što podrazumijeva i proljetno buđenje za Vašeg četverotočkaša.

Niske temperature,  led i snijeg te pijesak i sol kojim se ceste i putevi posipaju u zimskom periodu mogu ostviti traga na Vašem automobilu, stoga se preporučuje redovni proljetni sistematski pregled i detaljna provjera stanja automobila kako se vožnja ne bi pretvorila u košmar. 

Preporučujemo da Vaš automobil nakon zimskog perioda prođe sljedeće kontrole:

Vizuelna provjera

Pregledajte sva crijeva u vašem motoru, remenje, kočnice i dijelove oslanjanja.  Provjerite jesu li crijeva čvrsta, kruta ili oštećena. Ako su obloge na kočionim pločicama pri kraju, proljeće je pravo vrijeme za zamjenu.

Gume

Prema pojedinim istraživanjima gume su jedan od dijelova automobila na koje vozaći obraćaju najmanje pažnje zato prenapuhana, nedovoljno napuhana ili oštećena guma može biti vrlo opasna.

Ulje

Pod obaveznim se smatra makar provjera nivoa ulja jer ova tečnost održava rad dijelova motora čistim, glatkim i rashlađenim.

Filter

Tokom zime filter za zrak može se zapušiti od soli i drugih sitnih čestica te tako povećati potrošnju goriva čak i do deset posto. Ukoliko je filter veoma prljav potrebno ga je odmah zamijeniti pogotovo jer filteri zraka nisu skupi.

Akumulator

Najbolji način za održavanje akumulatora u optimalnom radnom stanju je njegovo čišćenje. Prilikom čišćenja svih površina treba voditi računa i o tome da je on pričvršćen i da su sva povezana mjesta osigurana.

Metlice brisača

Vjerovatno je moguće da su vam brisači oštećeni tokom rada u teškim zimskim uslovima. Ukoliko primijetite neravnomjerno brisanje prilikom pranja prednje šajbe, to je znak da su vam metlice brisača istrošene i da je došlo vrijeme za zamjenu.

Klima uređaj

Pregled klima uređaja treba obaviti obavezno u proljeće. Ako klima slabo hladi tokom vožnje, vjerovatno je riječ o nedovoljnoj količini gasa koji je potrebno dopuniti u nekom od servisa kao i dezinfekcija i čišćenje zračnih kanala.

Električna instalacija i signalizacija

Ispravnost svjetlosne signalizacije, farova i žmigavaca je bitna za sigurnost vožnje stoga detaljno pregledajte ispravnost navedenih funkcija.

 

Većina renomiranih servisa nudi akcijske cijene i ponude za proljetni pregleda automobila a uz Raiffeisen Visa Magic karticu imate mogućnost plaćanja i do 36 rata.

POSEBNA POGODNOST: Aplicirajte online za Raiffeisen Visa Magic karticu OVDJE do 30.06.2019. te istom izvršite plaćanje proizvoda i usluga u minimalnom iznosu od 50 KM ili više i ostvarujete pravo na povrat dijela potrošenog iznosa od 50 KM u roku od 90 dana od datuma otvaranja kreditne kartice ili nakasnije do 30.09.2019. godine. 

ObjavioOva stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.