OBJAVITE

Kakao puter

Kakao puter

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

35 KM

Stanje

Novo

Obnovljen

14.03.2018 u 15:34

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
28944500
Broj pregleda
87

Kakao puter



Kratki opis

Kakao

Detaljni opis

Kakao buter

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Kakao maslac je prirodni proizvod dobijen iz sasušenih semenki, koje rastu u mahunama, na kakao stablu (Theobroma Cacao). Ova biljna mast se u osnovi sastoji od zasićenih i nezasićenih masnih kiselina ( laurinske, linolne, palmitinskestearinske, oleinske itd.). Takođe je bogat izvor vitamina A, C i posebno vitamina E. Ovakav sastav obezbeđuje njegovo višestruko dejstvo. Kakao maslac hidrira, podmlađuje, omekšava i štiti kožu od negativnih spoljašnjih uticaja. Takodje ima antialergijsko, protivupalno, regenerativno  i antioksidaciono dejstvo. Dobro je za negu bilo kojeg tipa kože, ali se pre svega preporučuje za negu suve i dehidrirane kože. Kombinacija bogata zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama intenzivno štiti kožu, stvara zaštitni film te sprečava sušenje kože. Vraća koži vlažnost i sprečava njeno perutanje. Svojim antioksidacionim dejstvom doprinosi usporavanju procesa starenja, pa se preporučuje i kao sredstvo za podmlađivanje kože. Redovnim korišćenjem kakao maslaca, ubrzava se proces regeneracije kože, povećava njenaelastičnost, pa je odličan za prevenciju strija, posebno kod trudnica.Jedan je od najboljih prirodnih proizvoda za negu kože za vreme (štiti kožu i ubrzava tamnjenje) i nakon izlaganja sunčevim zracima (smanjuje presušenost kože, umiruje je i povećava njenu elastičnost). Primenjen kao čist, kakao maslac, vrlo brzo dovodi do nestanka ožiljaka od akni i tamnih fleka nakon opekotina. Preporučuje za negu kože sklone sklone ekcemima i drugim formama dermatitisa, kod dece i odraslih.

Na sobnoj temperaturi kakao maslac je u čvrstom stanju, a topi se na temperaturi preko 35°C. Tako, u dodiru sa kožom i toplotom tela, postaje lako razmaziv i pogodan za korišćenje. Najbolje je naneti ga neposredno posle tuširanja, dok je koža još topla i vlažna.

Kakao maslac je veoma poznat i korišćen u kozmetici i farmaciji. Često se koristi kao sastojak u prirodnim proizvodima za negu kože (sapuni, losioni, kreme, mleka...) Sastavni je deo i balzama za usne.