OBJAVITE

[PRODANO] Opća enciklopedija JLZ, 1-8 dopunski svezak

Opća enciklopedija JLZ, 1-8  dopunski svezak

Kupac artikla

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

120 KM

Količina

0

Stanje

Korišteno

Obnovljen

13.03.2018 u 16:37

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
28931842
Broj pregleda
52

Opća enciklopedija JLZ, 1-8  dopunski svezakDetaljni opis

Opća enciklopedija JLZ, 1-8 +dopunski svezak

Tvrdi luksuzni uvez sa zlatotiskom i zaštitnim ukrasnim ovitkom, JLZ Zagreb 1977—1982, preko 6900 str. + 
Stanje: odlično očuvane knjige!

Opća enciklopedija Jugoslavenskog leksikografskog zavoda u 9 svezaka (1977-1982-1990).
Opća enciklopedija treće je takvo izdanje Leksikografskog zavoda, prethode joj dva izdanja Enciklopedije Leksikografskog zavoda (I. izdanje 1955-64; II. izdanje 1966-69).
U predgovoru, objavljenom u prvom svesku, uredništvo piše: »Kao i sve opće, ili univerzalne enciklopedije, i Opća enciklopedija JLZ predstavlja pokušaj da se što potpunije i što točnije definiraju pojmovi cjelokupnog ljudskog znanja i iskustva. (…) Premda je sveopće širenje znanja i praktičnih iskustava dovelo enciklopedistiku do velike diversifikacije, pa nastaju mnoge posebne, stručne i tematske enciklopedije (likovne, književne, muzičke, tehničke i dr.) – a tu tendenciju slijedi i JLZ – Opća enciklopedija ipak zadržava svoj razlog postojanja, jer ostaje snažna i duboka potreba za sveobuhvatnošću upravo nasuprot fragmentaciji ljudskog znanja i iskustva.«

Opća enciklopedija JLZ informativni je priručnik koji omogućuje svakome da u okviru sume ljudskog znanja i iskustva upotpuni svoju sliku svijeta njemu nepoznatima aspektima stvarnosti.

Obilje ilustracija, likovnih priloga, karata, kvalitetan masni papir, izvrsna štampa.

Tvrdi povez. Zastitni omot. Osam tomova enciklopedije i dodatni svezak/knjiga. Knjige su odlicno ocuvane, prakticno nekoriscene, ali je zastitni omot na mestima ostecen

 


Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je predmet ove prodaje original.
Svjestan sam da je prodaja kopiranog sadržaja kažnjiva po zakonu i spreman sam da prihvatim posljedice i prosljeđivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet moje prodaje kopija originala.