OBJAVITE

Hidzama

Hidzama

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

14.07.2019 u 14:17

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
27449067
Obnovljen
14.07.2019 u 14:17
Broj pregleda
5503

HidzamaKratki opis

Banja Luka, Prijedor, Teslić 066/536-208

Detaljni opis

Dostupni smo u sledećim gradovima:    Banja Luka,   Prijedor,   Teslić


Šta je Hidzama?


Hidžama je jedinstvena metoda detoksikacije organizma pomoću efekta vakuuma. Čašice koje stvaraju vakuum postavljaju se na odredjene tačke na telu i kada se napravi vakuum, one se prilepljuju za kožu i uvlače je u sebe. Koža tako nabubri pod čašom, a vakuum prikuplja krv koja se nalazi ispod površine kože (ne utiče na venski krvotok) i skuplja je u nabubreni deo pod čašom. Više od 90% ove krvi koja se nakupi ispod caše je biološki otpad iz organizma koji jetra nije uspela da izbaci. Tako se koža dubinski odvaja od kosti ili mišića pružajući krvi da procirkuliše. U zavisnosti od pacijenta vrši se masaža hladno ceđenim uljem crnog kima, vadjenje toksina iz krvi, ili samo vakuum postavljanjem čašica na odredjene akupunkturne tačke. 

Način izvođenja.

Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama.

Šta se eliminiše hidžamom ?

Na pomenuti način se eliminiše sadržaj iz podkožnog tkiva .

Prljava krv, stvarnost ili legenda ?

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svijetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 - 90% biološkog i hemijskog "otpada", a samo 10 - 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sjedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lijekovima.

Stav savremene medicine o hidžami ?

Hidžama spada u tzv "regulatorne" medicinske metode. Regulatorna je nazvana jer djeluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze, odnosno ravnoteže nebrojenih faktora. Stanje balansa, ravnoteže, odnosno homeostaze nazivamo zdravlje. U regulatrorne metode, osim hidžame spadaju: akupunktura, Neuralna terapija, hirudoterapija (tretman medicinskim pihavicama), homeopatija, te neke druge tradicionalne i novije medicinske metode.

Šta tretira hidžama?

Sve navedene regulatorne metode, a prvenstveo hidžama, pomažu zdravom organizmu da očuva ravnotežu odnosno zdravlje, te se primjenjuju preventivno, sa ciljem očuvanja zdravlja kod zdravih osoba.
U slučaju kada je došlo do poremećaja zdravlja ili nastanka bolesti, regualtorne metode pomažu bazičnom regulatornom sistemu da ponovo uspostavi ravnotežu i dođe do zdravlja. Tada one djeluju kurativno, dakle liječe.

Da li hidžama ima neželjene efekte ?

Do sada nisu zabilježeni neželjeni efekti niti nus-pojave hidžame."


   Hidzamu izvodi visokokvalifikovano osoblje (ljekar, hirurg), uz sva pravila asepse i antisepse.

  Svoj termin možete zakazati u Inbox ili na broj telefona   066/536-208


Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.