OBJAVITE

Elektricni kamini DIMPLEX - Faber kamin

Elektricni kamini DIMPLEX - Faber kamin

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Količina

1

Stanje

Novo

Obnovljen

Jučer, 08:16

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
26984347
Obnovljen
Jučer, 08:16
Broj pregleda
56439

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Elektricni kamini DIMPLEX - Faber kaminKratki opis

Vrhunski elektricni kamini

Detaljni opis

 ELEKTRICNI KAMINI DIMPLEX NORTH AMERICA LTD
 
 
Dimplex je vodeci svjetski proizvodjac u oblasti elektricnih kamina. U okviru grupacije GLEN DIMPLEX posluju holandski proizvodjac FABER i njemacki EWT. Ove kompanije vaze za najbolje u Evropi, pa i svijetu u proizvodnji elektricnih kamina. Najrealisticniji efekti, mnostvo razlicitih modela, pouzdanost u radu, sigurnost i jednostavnost montaze i koristenja omogucili su grupaciji lidersku poziciju, prakticno bez adekvatne konkurencije. Mnogi proizvodjaci pokusavaju kopirati Dimplex, medjutim bezuspjesno. Dimplex ostaje vodeci svjetski proizvodjac elektricnih kamina, a jeftine replike raznoraznih proizvodjaca ne mogu kopirati jedinstvene Dimplexove efekte.
Zastitni znak kompanije su patentirane tehnologije pod nazivima OPTIFLAME, OPTI-V i OPTI-MYST. DIMPLEX proizvodi nejrealisticnije elektricne kamine i u svojoj ponudi ima veliki broj razlicitih modela kaminskih ulozaka sa razlicitim efektima i prikazima vatre. Kompanija je napravila istoriju u kaminskoj industriji kada je razvila i proizvela prvi elektricni kamin sa istinskim realnim "plamenom"  1995. godine. Kompaniji je od tada odobreno 30 patenata koji pokrivaju razne oblasti tehnologije elektricnog plamena. Dimplex nudi najsiri spektar proizvoda sa neuporedivim izborom dizajna, efekata, materijala koji odgovaraju bilo kojem stilu i gradnji. Vecina kamina je opremljena grijacima sa ventilatorima koji omogucuju grijanje prostora do 35 m2. Grijanje se moze ukljucivati po potrebi tako da se moze koristiti samo efekat bez upotrebe grijanja. Kamini su jako mali potrosaci - uglavnom trose do max 200 W za efekte, a neki modeli samo 28 W. Grijaci imaju prilicno veliku iskoristivost pa tako jedan kamin snage grijanja od 2000 W moze da zamjeni 2-3 kvarcne grijalice ili uljana radijatore iste snage. 
 
OPTIFLAME kamini rade na principu rotacionog zakrivljenog ogledala koje reflektuje svjetlost unutar samog kamina. Zahvaljujuci precizno balansiranom efektu vatra djeluje zivo, a ugodjaj upotpunjuju rucno izradjena i obojena drvca. Svjetlost djelimicno prolazi i kroz drvca te se tako stvara efekat uzarenog drveta. 
 
OPTI-V kamini koriste jedinstvenu svjetsku tehnologiju za stvaranje efekta pravog plamena uz pucketanje i varnice. Patentirana OPTI-V tehnologija kombinuje izuzetno realisticno treperenje plamena pomocu 3D led sijalica, uz povremeno pucketanje i varnice. Zahvaljujuci izuzetnom spoju nauke i ljudske maste stvorena je najrealisticnija vjestacka vatra. LCD pozadinsko osvjetljenje koje omogucije dodatne ustede energije, ogledalo i magla u kombinaciji sa ovom posebnom tehnologijom sa stvarnim pucketanjem vatre i varnicama omogucuje maksimalan osjecaj i izuzetno prijatnu atmosferu. 
 
OPTI-MYST kamini imaju takozvani 3D efekat vatre. Uredjaji rade na principu stvaranje guste magle, koja u kombinaciji uzarenog drveta i svjetlosti daje nestvarnu sliku ''pravog'' kamina. Na dnu uredjaja nalazi se posuda sa destilovanom vodom. Zahvaljujuci ultrazvucnom rasprsivacu voda se pretvara u gustu maglu. Iza rezervoara sa vodom nalaze se halogene sijalice koje zagrijavaju maglu i omogucuju brze isparavanje. Sijalice na sebi imaju filter sa bojom koja magli daje efekat kao da izlazi iz plamena. Na vrhu uredjaja (vidljivom dijelu) nalaze se rucno izradjena drvca kroz koje svjetlost prolazi te takodje stvara efekat uzarenog drveta. Nevjerovatna kombinacija svih ovih efekata, te dizajn ugradnih kaseta omogucuje neogranicen broj ideja oko instalacije. Vatra je vidljiva sa svih strana i uredjaj moze lako da se ugradi u pultove, stolove, sankove i td. 
 
Kao distributer proizvoda kompanije DIMPLEX nudimo veliki izbor ugradnih elektricnih kamina. Prodaju i distribuciju kamina vrsimo na teritoriji cijele BiH. Takodje, vrsimo i izrade obloga za kamine od razlicitih materijala i po dizajnu i zelji kupca.  Obloge se rade od MDF-a, kamena, drveta, metala, stakla i drugih materijala. Vise informacija o kaminima i ponudi mozete pogledati na sajtu proizvodjaca:
 
 
KONTAKT:
 
tel/viber: 066 136 889
e'mail: info@darkwoodkamini.com
 
 
 
 
  
 
 

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.