OBJAVITE

HIDŽAMA - CUPPING

HIDŽAMA - CUPPING

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

Prije 2 dana

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
24846080
Obnovljen
Prije 2 dana
Broj pregleda
8101

HIDŽAMA - CUPPINGDetaljni opis

Hidžamu je najbolje uraditi kad postoji bol, ali je dobro raditi je i preventivno u smislu očuvanja zdravlja. Najbolje je raditi u trećoj četvrtini lunarnog mjeseca, dakle, 17, 19. i 21. dan prema lunarnom kalendaru što odgovara 22,24 i 26.02.2019. godine. Najbolje je raditi kad nije ni toplo ni vruće, u proljeće i jesen. To bi bilo idealno vrijeme za preventivnu hidžamu koju rade zdravi ljudi. Oni koji imaju tegobu, trebali bi hidžamu raditi odmah..

Jedna od metoda koja doprinosi ozdravljenju je, nesumnjivo, i hidžama. Hidžama je, u stvari, proces izvlačenja, odnosno, isisavanja i izbacivanja toksina,bakterija,virusa i  nečiste krvi iz organizma pomoću čaša ili bočica koje se postavljaju na odreðena mjesta na tijelu oboljele osobe. Te čaše se priljepljuju za tijelo putem izazvanog vakuma nastalog uslijed izbacivanja zraka iz njih, te kao takve, ostaju na tijelu nekoliko  minuta, u zavisnosti od vrste liječenja. Najčešće se vakum prizvodio paljenjem malog drvceta ili papirića, čiji bi dim neutralisao sav kisik iz čaše, a što bi dovelo do vakuma i lijepljenja čaše za tijelo. Danas se koriste čaše koje na sebi imaju osigurače kojima se elegantno i lahko izbacuje zrak. Na mjestu gdje se priljepljena čaša nalazi, koncentriše se sve nabrojano i  nečista krv. Nakon toga se čaša skine, a na tom mjestu se nekoliko puta izbocka sterilnom lancetom - skalpelom kako bi izašla koncentrisana nečista krv. Potom se ponovo, dakle, na istom mjestu, priljepi ponovo čaša pod vakumom, koja sada nema ulogu vršenja koncentracije krvi, nego ovoga puta, već prije koncentrisanu nečistu krv na mjestu čaše, sada izbacuje iz organizma.


Izvođenje tretmana
Priprema pacijenta:

Priprema pacijenta za tretman je vrlo je jednostavna i ne zahtijeva posebne mjere.

Unos hrane. Neposredno prije tremana pacijent ne treba konzumirati hranu. Zadnji obrok, koji može biti obilan i reznovrstan, treba da bude 4 sahata pred tretman hidžamom. I pored toga što nije određena posebna vrsta hrane koju treba uzimati, najbolje je pojesti uobičajeni dnevni obrok, s tim što bi trebalo izbjegavati teško probavljivu hranu odnosno onu koja se dugo vari. Naime, nakon obroka krv odlazi u crijeva radi prihvatanja hranjivih materija koje se oslobađaju iz razgrađene hrane u toku procesa varenja. Time ostali dijelovi organizma, osobito periferija bivaju relativno slabije snabdjeveni krvlju.

Unos tekućine. U međuvremenu dozvoljeno je unosti tekućinu ( voda, sok, čaj, kahva) i to prema potrebama i želji pojedinca.

Sve informacije na tel.062769039 i

http://www.facebook.com/hidzama.hadzem

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.