OBJAVITE

Snimanje termoviziskom kamerom-Elektromont Banja Luka

Snimanje termoviziskom kamerom-Elektromont Banja Luka

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

Jučer, 06:53

Detaljne informacije

Majstor za sve

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
24825280
Obnovljen
Jučer, 06:53
Broj pregleda
2884

Snimanje termoviziskom kamerom-Elektromont Banja LukaUslovi prodaje

ZA SVE DETALJE NAZOVITE 065 566 141 POŠTO SE USLUGA NARUČUJU UZ PREDHODNI DOGOVOR. Elektromont Banja Luka

Kratki opis

Snimanje termoviziskom kamerom 065 566 141-Elektromont Banja Luka

Detaljni opis

Elektromont Banja Luka
HITNE INTERVENCIJE 0-24h
065/566-141 066/648-495

Primena termovizije?
ENERGETSKA EFIKASNOST
Termovizija je našla široku primenu u raznim oblasima nauke i privrede. Sva tela emituju infracrveno zračenje, pa čak i led.U građevinarstvu se ovaj metod koristi da bi se identifikovala „loša” mesta, kao i da bi se dala gruba procena gubitka toplote.
Praćenje emitovanja tih zračenja našlo je široku primenu za praćenje različitih pojava u različitim oblastima ljudskog delovanja, kao što su elektronika, mašinstvo, građevinarstvo i arhitektura, ali i u medicini.
Termovizijske kamere imaju svoja ograničenja, doduše. Kamere zahtevaju temperaturnu razliku, obično oko 10 stepeni Celzijusa, kako bi prikazala toplotne šeme. Termografiju je najbojle uraditi ujutru ili noću.
Zimsko termoviziranje je poželjnije jer ekstremne temperaturne razlike između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora pomažu da razlikujemo rezultate.
Termovizija je metoda preventivnog održavanja koja se uspešno može primeniti za nadzor i dijagnostiku stanja elektro-sistema.
Otkrivanjem oblasti sa višom i nižom temperaturom može da se otkrije i locira problem i da se predupredi nastanak kvara.
Glavni cilj snimanja termovizijskom kamerom kao inspekcijskom metodom je izračunavanje toplinskih gubitaka ili izračun energetske učinkovitosti.

– Rano otkrivanje nedostataka omogućuje planiranje sanacije kao i kontrolu troškova
– Preventiva kod zaštite od požara i zaštita okoliša

Snimanjem termovizijskom kamerom dobivamo potpuni uvid u stanje vertikale dimnjaka te uspjevamo pravovremeno upozoriti na nedostatke kao otkloniti ih.
– Može se koristiti u normalnim radnim uvjetima, Rana detekcija mogućeg kvara, mogućnost planiranja izmjene i rasporeda redovitog servisa, smanjenje gubitka energije, preventiva zaštite od požara…
Električna oprema
Razvodne kutije, osigurači, transformatori, rasvjeta, upravljački sklopovi, klima uređaji, grijači elementi, spojnice, računalni ormari
Mehanička oprema
Motori, pumpe, kompresori, isparivači ležajevi, spojke, brtvila, remeni, valjci
Propuštanja podnog grijanja …
Instalacije grijanja,hladenja,vodoinstalacije…
tel 065/566-141
tel 066/648-495

Vise o uslugama koje nudimo na www.elektromont.ba

ili na facebook stanici elektromont.ba

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.