OBJAVITE

[PRODANO] Lektor, korektor - lektura i korektura (bos, hrv, srp)

Lektor, korektor - lektura i korektura (bos, hrv, srp)

Kupac artikla

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

Prije 1 godinu

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
24805362
Obnovljen
Prije 1 godinu
Broj pregleda
791

Lektor, korektor - lektura i korektura (bos, hrv, srp)Kratki opis

Magistar književnosti naroda Bosne i Hercegovine i bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika (studij završen na Filozofskom fakultetu u Sarajevu)

Detaljni opis

Cijena lekture (korigiranje gramatičkih i pravopisnih grešaka) korekture (korigiranje slovnih i znakovnih grešaka - lapsus calami) je 2,80 KM po kartici teksta (kartica teksta je 1.800 znakova - sa razmacima). Pored ovoga, naknadno se radi i tzv. redaktura, koja je besplatna. Sama lektura košta 2,10 po kartici teksta, a korektura 1,50 KM. Na više stranica, cijena je niža. Zainteresirani mogu birati na kojem će standardu rad biti - bosanski, hrvatski ili srpski jezik.

 
Odnosi se na:
 
- naučni;
- književno-umjetnički;
- publicistički / novinarski;
- administrativno-pravni stil.


Dosadašnji projekti: lektura i korektura knjiga domaćih i stranih autora (naučni i književno-umjetnički radovi), što se zainteresiranim može priložiti, ukoliko žele vidjeti.

Magistar književnosti naroda Bosne i Hercegovine i bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika (studij završen na Filozofskom fakultetu u Sarajevu; Odsjek za književnosti naroda Bosne i Hercegovine i Odsjek za bosanski, hrvatski i srpski jezik; nastavnički smjer) - također se može pokazati i diploma.

ObjavioOva stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.