OBJAVITE

Lektura, korektura, redaktura (lektorisanje, lektor)

Lektura, korektura, redaktura (lektorisanje, lektor)
Napomena: Artikal je neaktivan i nije vidljiv na pretrazi

Kategorija

Osnovne informacije

Obnovljen

Prije 3 godine

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
24772357
Obnovljen
Prije 3 godine
Broj pregleda
1625

Lektura, korektura, redaktura (lektorisanje, lektor)Detaljni opis

Magistar književnosti naroda BiH i bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu s iskustvom lektora nudi usluge lekture, korekture i redakture svih vrsta tekstova na sve tri norme standardizirane u Bosni i Hercegovini (bosanska, hrvatska i srpska), kao i na oba pisma (latinica i ćirilica). 

Lektura podrazumijeva proces jezičke i stilske optimizacije teksta, odnosno prilagođavanje teksta pravopisnoj i gramatičkoj normi standardnoga jezika. 

Korektura podrazumijeva provjeru s ciljem pronalaženja i ispravljanja potencijalnih slovnih i znakovnih pogrešaka koje je autor teksta nenamjerno napravio. 

Redaktura podrazumijeva provjeravanje i prema potrebi ispravljanje određenih pojmova i termina u skladu sa stručnom terminologijom, mijenjanje dijelova teksta u dogovoru s autorom te pisanje komentara i napomena u vezi sa spornim dijelovima.

Ako su Vam potrebne usluge ove vrste, možete se javiti na:

e-mail: melika.knjizevnost@gmail.com

broj telefona: 062/706-765

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.