OBJAVITE

Na prodaju "PROGRES" a.d. Bijeljina

Na prodaju "PROGRES" a.d. Bijeljina

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

Po dogovoru

Stanje

Korišteno

Obnovljen

Prije 3 dana

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Kvadrata
25283
Broj prostorija
6
Broj spratova
1
Vrsta grijanja
Ostalo

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
23724119
Broj pregleda
1087

Dostupnost, plaćanje i dostava

Dostupnost
Svugdje
Način plaćanja
Po dogovoru
Na prodaju "PROGRES" a.d. Bijeljina

Drugi artikli iz ove radnje

Stan na pr...

Po dogovoru

Poslovni o...

Po dogovoru

Kuća na pr...

Po dogovoru

Zemljište ...

Po dogovoru

Zemljište,...

Po dogovoru

Kuća na pr...

Po dogovoru


Lokacija nekretnine

Detaljni opis

 

TEHNIČKI OPIS

Nekretnine upisane u ZK uložak broj: 1532 i 590 k.o. Popovi. Na predmetnim parcelama koje su označene kao k.č.broj 1638/1 i 1639/2 izgrađene su poslovne zgrade u privredi, sa pribavljenim odobrenjem za građenje.

Izgrađene su: poslovna zgrada u privredi (magacin), dvije pomoćne zgrade u privredi i portirnica.

Lokacija: Predmetne parcele nalaze se 9 km sjevernoistočno od centra grada Bijeljina, 500 m sjeverno od asfaltnog Pavlović puta, 1,5 km istočno od Etno sela „Stanišići“, a 5 km zapadno od Pavlovića mosta na Drini. U širem okruženju, a posebno uz Pavlovića put izgrađeni su objekti poslovne i komercijalne djelatnosti.

Pristup parceli sa asfaltnog pristupnog puta je sa sjeverne strane. Parcela je od pristupnog puta, duž sjeverozapadne katastarske međe i sa južne strane, ograđena žičanom industrijskom plastificiraom ogradom sa metalnim stubovima visine dva metra i ulaznim kapijama za pješake i vozila. Ostale, slobodne površine su zatravljene. Na cijeloj površini parcele riješena je odvodnja oborinskih voda sa betonskim rigolama. Izvedena je vanjska hidrantska mreža, a na parceli je i blindirana trafo stanica (snage 400 kVA) iz koje je obezbijeđeno napajanje eletričnom energijom. Vodosnadbijevanje je iz sopstvenih izvora, sa hidroforskim postrojenjima.

Objekti su građeni posljednjih petnaest godina. Prvobitna namjena im je bila mljekara, ali su vremenom istu mijenjali tako da je od 2010. godine tu smješten magacin auto-guma.  Pri svakoj promjeni namjene vršeni su određeni građevinski i građevinsko-zanatski radovi.

 

1. POSLOVNA ZGRADA U PRIVREDI, MAGACIN

Funkcija i dispozicija: Ojekat je dimenzija 31,00x33,00 m spratnosti P+1. Glavni ulaz u prizemlju je na sjevernoj fasadi, a postoje sporedni ulazi sa svih strana. Sprat je takođe, namijenjen za magacinski prostor i formiran je kao galerija tako da se veliki dio prizemlja proteže kroz dvije etaže. Na sprat vode jednokrake AB stepenice. Neto površina prizemlja je 982 m2, a sprat na galeriji je 586 m2.

Svijetla visina prizemlja je 3,80m, a visina na galeriji je od 2,80-4,50 m u sljemenu.

 Konstrukcija: Konstrukciju objekta čini armirano-betonski, montažne skele po sistemu Vemont. Svi elementi su klasično armirani, dok je krovna rigla prethodna napregnuta kabolovskim utezima. Grede su T presjeka, a među spratna i krovna konstrukcija je AB koruba. Fasada je od montažnih, fasadnih panela. Objekat je temeljen na temeljnim stopama sa čašicom za montažu stubova, a povezani su temeljnim gredama. Krov je na dvije vode, a pokrivač je al lim sa opšavima i olucima od pocinčanog, plastificiranog lima.

Obrada: Unutrašnji i vanjski zidovi su u natur betonu. Pod u prizemlju je asfaltiran sa slojem asfalta d=8cm, preko šljunčanog tampon, a na galeriji je cementna glazura.

Otvor: Prozori su od eloksirane al bravarije, zastakljeni termopan staklom. Ulazna vrata su rolo vrata na elektro pogon, izgrađena od al profila sa ispunom od al panela.

 

2. POMOĆNA ZGRADA U PRIVREDI

Dispozicija i funkcija: Objekat je pravougaonog oblika dimenzija 46,00x15,00 m, spratnosti P+0. U njemu su smještene tri garaže, dvije prostorije za magacin ulja, kancelarija uz magacin, ostava, čajna kuhinja, garderoba i sanitarni čvor za radnike, ukupne površine 653 m2. Sa sjeverne strane, u širini objekta je nadstrešnica. Ulazi su sa istočne strane prema magacinu i manipulativnom platou, koja se oslanja na metalne stubove. Svijetla visina prostora je 5,00 m.

Konstrukcija: Konstrukciju objekta čini armirano-betonski skelet od AB stubova i greda. Fasadni i unutrašnji zidovi, kao ispuna, zidani su blok opekom. Stropna konstrukcija iznad kanalizacije je polumontažna monta tavanica. Krovna konstrukcija je čelična, sastavljena od linijskih rešetkastih nosača raspona 15 m izvedena je dvovodna sa nagibom slivnih ravni od 12%, a pokrivač je trapezasti al lim. Podna konstrukcija je ab ploča d=15 cm, diletirana u poljima, sa završnim slojem od cementne košuljice.

Obrada: Unutrašnji i vanjski zidovi su malterisani. Unutrašnja obrada je u zavisnosti od namjene prostorije: u čajnoj kuhinji, WC-u i djelimično u garderobi. Zidovi su u keramičkim pločicama, dok su ostale prostorije krečene u bijelo. Fasada je bojena fasadnim bojama.

Pod je betonska ploča sa cementnom glazurom, dok su u čajnoj kuhinji, garderobi, wc-u, ostavi, kancelariji i magacinima ulja, keramičke pločice.

Otvori: prozori i vrata su od al bravarije, zastakljeni termopan staklom. Ulazna vrata u garaže su rolo vrata na elektro pogon, izgrađene od al profila sa ispunom od al panela.

Instalacije: U objektu su izvedene elektro instalacije, instalacije vodovoda i kanalizacije i centralno grijanje sa kotlovnicom na čvrsto gorivo.

 

3. PORTIRNICA

Portirnica je montažni objekat dimenzija 2,50x3,00 m. Konstrukcija je čelična, a obložena je zidnim i krovnim termopanelima. Prozori i vrata su od al bravarije, zastakljeni termopan staklom, sve je postavljno na prethodno pripremljenu ab ploču. Od instalacija razvedene su elektroinstalacije i postavljen klima uređaj po split sistemu, sa unutrašnjom i vanjskom jedinicom.

 

 

 

SLOBOMIR NEKRETNINE

SLOBOMIR REAL ESTATE

065/190-977

055/231-183