OBJAVITE

Literatura ECDL - Evropska kompjuterska vozačka dozvola

Literatura ECDL - Evropska kompjuterska vozačka dozvola

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

20 KM

Količina

1

Stanje

Korišteno

Obnovljen

Prije 5 dana

OLX brza dostava

ZAPOČNI NARUDŽBU

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
17624800
Obnovljen
Prije 5 dana
Broj pregleda
815

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Literatura ECDL - Evropska kompjuterska vozačka dozvolaKratki opis

Sveobuhvatni priručnik za osposobljavanje za rad na računaru i dobijanje ECDL certifikata

Detaljni opis


Europska računalna diploma je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na računalu prema ECDL normi. Zbog velikog uspjeha koji je ECDL postigao u Europi, program je proširen na cijeli svijet pod nazivom, International Computer Driving Licence (ICDL).

 

Kandidati koji žele dobiti diplomu mogu se prijaviti za ispite bilo gdje u svijetu, polagati redosljedom kojim žele, u različitim test centrima, te nakon svih položenih ispita dobiti potvrdu priznatu u cijelom svijetu

Dosadašnji razvitak ECDL-a

1995. - Radna skupina CEPIS-a kreira ECDL koncept
Skupština Europskog udruženja profesionalnih informatičkih društava (CEPIS) osnovala je 1995. godine Radnu skupinu, kako bi ispitala razinu digitalne pismenosti u Europi. Skupina je uz potporu Europske komisije i istraživačkog programa ESPRIT, koristeći iskustva Finskog informatičkog društva, predložila u kolovozu 1996. novi certifikacijski program pod nazivom Europska računalna diploma (ECDL).

1997. – Osnivanje ECDL fondacije
ECDL je ubrzo prihvaćen u Europi, pa se ukazala potreba osnivanja centralnog koordinacijskog tijela, koje će upravljati programom i osiguravati jedinstvene norme kvalitete u svim europskim zemljama. CEPIS je zajedno s sedam profesionalnih informatičkih društava Europe, 8. siječnja 1997., osnovao ECDL fondaciju u Dublinu.

1999 – uvođenje ICDL
Informatička društva nekih zemalja Afrike i Južne Amerike, zajedno s međunarodnim organizacijama, počinju promovirati ICDL (International Computer Drivnig Licence), pa je 1999. UNESCO, putem svoje organizacije u Kairu, potpisao ugovor s ECDL Fondacijom, te postao nacionalni operator za nekoliko arapskih zemalja. Ukratko potom ICDL se počeo širiti i u Sjevernoj Americi i Aziji

2003. – Uvođenje ECDL/ICDL Naprednog (Advanced) programa
ECDL Fondacija je 2003. pokrenula Napredni program, namjenjen onima koji žele dostići višu razinu vještina i žele se dalje obrazovati. Program Web dizajn namjenjen je onima koji žele imati specijalistička znanja i vještina za kreiranje WEB sadržaja.

2007. Uvođenje ECDL/ICDL Syllabusa 5
Od početnog koncepta Sylabusa došlo je do značajnih tehnoloških promjena u ICT i njenom korištenju, pa se pokazala potreba izrade novog nastavnog programa, Syllabus 5, koji su nacionalne organizacije počele primjenjivati u 2009. godini.
ECDL Fondacija sada komunicira s nacionalnim operatorima u 148 zemalja, a ovi s više od 24,000 testnih centara širom svijeta.

2009. – Preko 9 milijuna polaznaika ECDL programa u 148 zemalja
ECDL program je dugi niz godina prepoznat u svijetu, a ECDL Fondacija surađuje s mnogim međunarodnim organizacija na promicanju informatičke pismenosti.

U veljači 2009. Predsjednik Europske komisije, gospodin Jose Emanuel Barroso, postao je 9 milijunti posjednik ECDL certifikata, pa time i simbolično prihvatio ECDL kao vodeći certifikacijski program u Europi.

2012. - Preko 12, 4  milijuna korisnika,  od kojih 8,9 mijijuna u Europi i 3,5 mijijuna u svijetu.
EU namjerava uvesti obvezu certifikacije  prema ECDL programu za sve službenike u zemljama članicama.


Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je predmet ove prodaje original.
Svjestan sam da je prodaja kopiranog sadržaja kažnjiva po zakonu i spreman sam da prihvatim posljedice i prosljeđivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet moje prodaje kopija originala.

Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.