OBJAVITE

Dvosoban komforan stan u SPK "Mellain"

Dvosoban komforan stan u SPK "Mellain"

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

137.500 KM

Stanje

Novo

Obnovljen

Prije 4 dana

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Detaljne informacije

Kvadrata
68
Broj soba
Dvosoban (2)
Sprat
7
Vrsta grijanja
Centralno (gradsko)
Adresa
SPK "Mellain" Tuzla
Godina izgradnje
Novogradnja
Kanalizacija
Lift
Parking
Struja
Uknjiženo / ZK
Voda

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
16000856
Broj pregleda
4258

Dvosoban komforan stan u SPK "Mellain"

Drugi artikli iz ovog shopa

Dvosoban s...

117.000 KM

Trosoban s...

220.000 KM

Dvoiposoba...

103.000 KM

Četverosob...

164.000 KM


Lokacija nekretnine

Kratki opis

CAMEL NEKRETNINE

Detaljni opis


Opis nekretnine:

Stambeno poslovni kompleks "Mellain" Tuzla se nalazi na jednoj od najatraktivnih lokacija kako za življenje tako i za poslovanje. Prestižna lokacija, izvanredno arhitektonsko rješenje i multifunkcionalnost su njegove glavne prednosti. Ovaj pomno osmišljen objekat je saobraćajno povezan sa svim dijelovima grada i glavnim saobraćajnicama. Namjenjen je svima koji žele živjeti, raditi, liječiti se i kupovati u središtu grada, imati vrhunsku udobnost i kvalitet, a istovremeno sačuvati privatnost i uživati u prelijepom ambijentu kompleksa i okolnog zelenla.

Stambeno-poslovni kompleks "Mellain" površine od oko 87.000 m2, predstavlja jedinstvenu savremenu građevinsku cjelinu, čije arhitektonsko rješenje se ogleda u četiri lamele, funkcionalno i estetski organizovane i spojene u jedan jedinstven i fascinantan objekat.

Lamela A - Stambeni dio

Lamela B - Poliklinika, wellness, banjsko lječilište, fitness i dvadesetpetmetarski bazen

Lamela C - Stambeni dio

Lamela D - Hotel sa 5 zvjezdica

Garažni prostor sa 3 podzemne garaže

Prizemlje Galerija kompleksa su projektovani i izgrađeni prema najvišim zahtjevima savremenog obavljanja poslovno-uslužnih djelatnosti. Na prizemlju se nalaze poslovni prostori i hipermarket, dok je galerija nemjenjena za ekskluzivne modne radnje.

Lamelu A i Lamelu C čini stambeni dio kompleksa sa 330 stambenih jedinica, površine od 52 - 167 m2. Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom urbanog života, funkcionalnosti i udobnosti. U širokom asortimanu stambenih jedinica mogu se pronaći stanovi od jednosobnih do petosobnih sa jednoetažnom i duplex izvedbom, različitih površina i za svačiji ukus.

Lokacija:

Stambeno poslovni kompleks "Mellain" se nalazi u naselju Centar, u ulici Aleja Alije Izetbegovića. Ovo naselje je veoma popularno i atraktivno za obiteljski život jer se nalazi u samom jezgru grada i u blizini svih obrazovnih, kulturnih, zabavnih i ostalih ustanova. U neposrednoj blizini se nalaze osnovne škole, obdaništa, srednjoškolske i visokoškolske ustanove, Sud i Tužilaštvo TK, Općina Tuzla, Mup TK,  Konzum centar, mnoštvo ugostiteljsko-trgovačkih objekata, sportsko-rekreativni centar "Panonska jezera", apoteke, banke, saloni, kao i sav ostali sadržaj koji jedna urbana sredina posjeduje.

Standard:

Objekat je projektovan sa savremenom konstrukcijom i građevinskim materijalima koji obezbjeđuju stabilnost i protupožarnu sigurnost. Osnovnu konstrukciju objekta čine armirano betonski zidovi i stubovi koji sa međuspratnim gredama čine prostornu okvirnu cijelinu, na koju su oslonjene armirano betonske međuspratne ploče. Vanjski zidovi i zidovi između stanova su rađeni sa oprečnim blokovima debljine 25 cm. Pregradni unutrašnji zidovi u stanovima su debljine 14 cm.

Vanjski fasadni PVC otvori su rađeni od visokokvalitetnog PVC sistema: SCHUCO CORONA CT 70 Top Alu, sa aluminijskom naklopnom lajsnom sa vanjske strane, koja je elektrostatski plastificirana u boju RAL 9004 mat. Vanjsko fasadno staklo je Parsol plavi debljine 6mmx14mmx4mm Low-e kao i unutrašnje staklo. Ukupan paket stakla je 24mm debljine. Vanjske klupice na prozorskim otvorima su aluminijske a unutrašnje izrađene od kvalitetnog kamena. Svi balkoni su ostakljeni gore navedenim tipom stakla. Vanjski fasadni zidovi su obloženi toplotnoizolacijskim fasadnim sistemom (termofasada) sa završnim slojem fasade BAUMIT-silikat debljine zrna 2mm.

Ulazna vrata u stanove su protivprovalna i protivpožarna najviše kvalitete. Unutrašnja stolarija je kvaltetna drvena, bijele boje. Zidovi u stubištima su termički zaštičeni. Svi podovi u objektu su zvučno i termičkiobrađeni. Podne obloge u ulaznom dijelu hodnika i sanitarija, podovi ostakljenih balkona i podovi u kuhinji su urađeni od vrhunske talijanske keramike.

Završna podna obloga u dnevnom boravku, trpezariji i spavaćim sobama je visokokvalitetna hrastova tarketna daska debljine 14mm, završno obrađena i tvornički lakirana. Kupatila i toaleti su opremljeni ugradbenim vodokotlićima i prvoklasnom sanitarnom opremom. Zidovi u stanovima su obrađeni u bijeloj boji. U kupatilima i toaletima zidovi su obloženi kvalitetnom talijanskom bijelom keramikom. Za svakim stan je predviđen vlastiti vodomjer i mjerači električne i toplotne potrošnje.

Ulaz u stambeni dio objekta je kontrolisan interfonom iz svakog stana, a stubište je opremljeno antipaničnom rasvjetom. Upravljanje rasvjetom stubišta se vrši preko stubišnih automata i prekidača postavljeni u stubištima. Podovi u stubištu su obložni kvalitetnim kamenom-granitom, a ograda u stubištima je metalna. U svakom hodniku je posavljen hidrant, kao i aparati za gašenje požara. Svako stubište ima po dva moderna lifta nosivosti 1000 kg i brzine 2,0m/s. Požarno stepenište se završava u suterenu -3, gdje je povezano sa garažom a na prizemlju je omogućen direktan izlazak vani.

Sve instalacije u objektu imaju svoje kanale i prodore koji su protivpožarno zatvoreni. Krov je rađen po najsavremenijim standardima kao prohodni obrnuti ravni krov u sljedećim slojevima. 1. armirano betonska ploča, 2. nagibni beton, 3. hladni premaz i hidroizolacija, 4. XPS termoizolacija, 5. geotekstil, 6. pješčana cementna podloga za betonske ploče, 7. betonske ploče. Ravnom krovu se pristupa direktno sa stubišta koje se izdiže iznad ravnog krova. Za vanjske klima jedinice je predviđeno mjesto sa boka ustakljenih balkona tako da ne narušavaju izgled fasade, sa riješenim odvođenjem kondenza iz klima jedinica.


Za sve dodatne informacije pozovite 061/641-424 ili 035/277-740