OBJAVITE

Fizikalna terapija masaza masazer TENS stimulacija

fizikalna terapija masaza masazer TENS stimulacija

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

35 KM

Stanje

Novo

Objavljeno

Prije 9 dana

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
23739891
Broj pregleda
57

Dostupnost, plaćanje i dostava

Dostupnost
Način plaćanja
Lično
Dostava
Lično
fizikalna terapija masaza masazer TENS stimulacijaKratki opis

INFO I DETALJI U DNU OGLASA

Detaljni opis

JEFTINIJA VERZIJA TENS UREĐAJA BEZ POZADINSKOG  SVJETLA

 UREĐAJ MOZE RADIT NA STRUJU ILI NA   3 KOMADA AAA BATERIJE 

 U PAKETU DOLAZI UREĐAJ

 + DVIJE ELEKTRODE  

 + PODMETAC NA KOJEM SE EKETRODE CUVAJU 

 + KABAL SA KUCNIM ADAPTEROM ZA RAD NA STRUJU

TRETMANI ZA PODESAVANJE  OD 5-10-15 MINUTA

NIVO SNAGE OD 1 DO 15

CIJENA 35KM

http://s7.pik.ba/galerija/2016-11/29/01/slika-165770-583d72915765b-velika.jpg

 INFO O TENS UREĐAJIMA  PREKOPIRAN SA INTERNETA 

 

Elektroterapija (TENS)
TENS
Elektroterapija je korištenje električne energije u svrhu liječenja. U medicini, pojam elektroterapija odnosi se na različite tretmane, uključujući upotrebu električnih uređaja kao što su moždani stimulatori korisni kod neuroloških bolesti.

TENSTermin se također primjenjuje za korištenje električne struje u svrhu ubrzanja zacjeljivanja rana i ubrzavanje oporavka od ozljeda, te kao stimulacija mišićnog sustava u procesu rehabilitacije. Osim toga, pojam “elektroterapija” ili “elektromagnetska terapija” često se primjenjuje i u praksi korištenja alternativnih medicinskih uređaja i tretmana.

Transkutana nervna stimulacija (TENS) je uporaba električne struje proizvedene u uređaju u cilju stimulacije živaca za terapeutske svrhe. TENS po definiciji pokriva kompletnu paletu struja koje se koriste za pobuđivanje živaca, iako se često koristi s restriktivnijom namjerom, odnosno da opiše vrstu impulsa proizvedenu od strane prijenosnih stimulatora koji se koriste za liječenje boli. Uređaj obično povezujemo sa tijelom pomoću dviju ili više elektroda koje se postavljaju na kožu. 

Prvi moderni, prenosivi TENS uređaj patentiran je u SAD-u 1974. godine. U početku je korišten za testiranje tolerancije elektrostimulacije kod pacijenata sa kroničnim bolovima, prije ugradnje elektroda u dorzalne kolumne kralježnične moždine. Iako je tada bio namijenjen samo za testiranje tolerancije na elektrostimulaciju, mnogi pacijenati tvrdili su da su osjetili toliko olakšanje od samog TENSa da se nikada nisu vratili po implantat. Neurološki odjel tvrtke Medtronic, koji su osnovali Don Maurer, Ed Schuck i dr. Charles Ray, razvili su niz aplikacija za uređaje koji koriste električnu stimulaciju za liječenje epilepsije, Parkinsonove bolesti, i drugih poremećaja živčanog sustava.
Danas mnogi ljudi brkaju TENS sa Elektro mišićnom stimulacijom (EMS). EMS i TENS uređaji izgledaju slično, te i jedni i drugi se koriste dugim električnim vodičima i elektrodama. TENS se koristi za blokiranje boli, a EMS je za stimulaciju mišića.