OBJAVITE

Nova godina 2017- Ohrid Mkd-5 dana

Nova godina 2017- Ohrid Mkd-5 dana

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

450 KM

Stanje

Korišteno

Objavljeno

Prije 9 dana

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
23730127
Broj pregleda
14

Dostupnost, plaćanje i dostava

Dostupnost
Svugdje
Način plaćanja
Po dogovoru
Nova godina 2017- Ohrid Mkd-5 danaKratki opis

odlicna ponuda

Detaljni opis

Datum putovanja:

28.12.2016.-01.01.2017.godine

 1.dan, Tuzla

Polazak iz Tuzle u 21.00h. Noćna vožnja preko Bijeljine, Beograda, Niša i Vranja prema Makedoniji i Skopju.

2.dan, Skopje - Ohrid

Dolazak u Makedonsku prijestolnicu u jutarnjim satima, sastanak s lokalnim vodičem te polazak na razgled grada; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva Sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe. Svakako preporučamo individualni ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje preko Tetova, Gostivara, kroz Nacionalni park Mavrovo do Ohrida, “Dragulja Makedonije”.  Ohrid je jedno od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-voj listi svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u Europi. Smještaj u hotel, osvježenje. Večernja šetnja gradom, noćenje.

3.dan, razgled Ohrida - fakultativni izlet Sv. Naum

Doručak. Polazak na obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča; starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva Sv. Jovana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak na glavni trg, slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping... Slijedi mogućnost jednosatnog krstarenja brodom po Ohridskom jezeru(preporučamo!). U ranim poslijepodnevnim satima satima fakultativni izlet uz obale Ohridskog jezera do Sv. Nauma. Pri izlasku iz Ohrida zaustavljanje na čuvenim Biljaninim izvorima; kraći razgled, slobodno vrijeme za fotografiranje... Nastavak vožnje do Manastira Sv. Naum. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno impresivne su scene iz života Sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slobodno vrijeme u obližnjem čuvenom nacionalnom restoranu „Ostrovo“ smještenom na otočiću usred jezera nedaleko izvora rijeke Crni Drim. Povratak u Ohrid, slobodno. Noćenje.

4.dan, Ohrid - izlet Struga i Vevčani

Doručak. Polazak na izlet prema Strugi koja se nalazi na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz jezera, teče kroz grad i dijeli ga na dva dijela. Po dolasku razgled rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Nakon kraćeg slobodnog vremena, polazak prema obližnjim Vevčanima, i njihovim izvorima koji su jedan od najpoznatijih i najposjećenijih prirodnih fenomena u Makedoniji, a protežu se na 1370 hektara. Kao Spomenik prirode i ekološka zona s visokim stupnjem zaštite, oni predstavljaju sifonsko vrelo s prosječnim kapacitetom od 1500 l/sek. Glavni izvor smješten je u otvoru spilje, a desetak metara niže, nalazi se 7 manjih izvora koji su podzemno spojeni s glavnim izvorom. Ujedinjeni, izvori čine Vevčansku rijeku duljine 6 km. Pored prirodnih ljepota i značajnih bioloških i hidroloških vrijednosti, izvori imaju i svojevrsnu duhovnu vrijednost. S izvora voda teče kroz selo, kroz dvorišta kuća i u prošlosti se koristila za mlinove koji su danas turističke atrakcije i očaravaju svojom ljepotom. U popodnevnim satima povratak prema Ohridu te priprema za novogodišnje slavlje.               SRETNA NOVA 2017.

5.dan, Ohrid - Tuzla

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema BiH. Ugodna vožnja istim itinererom kao i u dolasku uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu. Predviđen dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 450 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 100 km

Doplata po želji, Silvestarska večera u nacionalnom restoranu uz muziku uzivo: cc 130 km

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 40 putnika i uključuje:

prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu, usluge stručnog pratitelja, usluge stručnih lokalnih vodiča, sve obilaske prema programu, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ohridu(dvokrevetne i trokrevetne sobe TWC, SAT TV, klimatizirano), izlet u Strugu i Vevčane, sve lokalne pristojbe, troškove organizacije i rezervacije, osiguranje od odgovornosti, zakonsku jamčevinu aranžmana.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

ulaznice za objekte koji se eventualno posjećuju (okvirna cijena ulaznice za pojedini lokalitet je cca. 1,50-2,50 €; plaćanje prema osobnom odabiru na licu mjesta), fakultativne izlete, troškove osobne prirode, puno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

 

Fakultativne doplate prilikom prijave, za realizaciju potrebno min 20 osoba:

● Izlet u Sv. Naum(uklj. autobus, stručni lokalni vodič i ulaznica za Manastir): 8 eur

● Jednosatno krstarenje Ohridskim jezerom: 9 eur

Sve informacije na telefone 061 022 513