OBJAVITE

Sherwood Opus 7

Sherwood Opus 7

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

500 KM

Stanje

Korišteno

Objavljeno

Prije 7 dana

Stanje artikla

Sve komponente su solidno očuvane osim tunera gdje je s gornje strane poklopca vidljiva nekolicina ogrebotina, kao i na prednjoj maski. To se može ustanoviti na slikama 14, 21, 23.

Zamjena

Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal.

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
OLX ID
23265260
Broj pregleda
240

Dostupnost, plaćanje i dostava

Dostupnost
Samo BiH
Način plaćanja
Lično
Dostava
Šaljem kompanijom
Kompanija
Intereuropa
Sherwood Opus 7Kratki opis

AX-7R, DS-7C, CD-7C, TX-7C

Detaljni opis

Prodaje se kompletan sistem Sherwood Opus 7, u dobrom stanju potpuno ispravan. Sistem se sastoji od četiri komponente, pojačala, kasetnog decka, tunera i cd-playera. Sve komponente imaju pozlaćene konektore sa stražnje strane. Sistemu nedostaje daljinski upravljač. Kod pojačala je urađen upgrade glavnih elektrolitskih kondenzatora sa Nichicon Audio kondenzatorima 10000uF /63V, čime su se postigle još bolje niskofrekvencijske karakteristike.

Provjerena je funkcionalnost svih uređaja i ustanovljeno je da su sve funkcije ispravne. Na fotografijama se može vidjeti uključen kompletan sistem, sa prikazom njihovih displeja, koji su jako bistri i uočljivi. Kod decka je provjereno premotavanje i namotavanje (rewind i fast forward), i nema nikakvih poteškoća. Također ispitana je i reprodukcija obje strane kasete bez vađenja iste, odnosno auto-reverse opcija. Sve radi perfektno. Deck očitava samostalno vrstu kasete i ima Dolby B,C i HX PRO reduktore šuma. CD-player očitava sve diskove uobičajenog audio formata (ne podržava mp3). Reprodukcija je veoma kvalitetna, a očitavanje zasnovano na kvalitetnom Sony transportu KSS-240A. Na tuner je priključivana obična sobna antena, a uspio se dobiti veoma kvalitetan prijem signala bez šumova i nedostataka. I konačno pojačalo je dual-mono konstrukcije, sa po dva para izlaznih tranzistora marke Sanken, po svakom kanalu. U cilju postizanja što je moguće prirodnijeg hi-fi zvuka, proizvođač je izveo niz poteza koji to omogućavaju. Kao na primjer, eliminisani su svi prekidači i selektori, koji zaista nisu potrebni, a mogu da imaju upliv u kvalitetu signala, pa se tako na pojačalu ne nalaze tipične bass, treble i balance regulacije prisutne kod "običnih" pojačala, a izbjegnut je i prekidač za zvučnike, loudness i filteri bilo kakvog tipa. Težilo se ka što kraćoj putanji signala. Nadalje, prisutno je izuzetno masivno kućište kod svih komponenata, posebno kod pojačala koje ima dva transformatora. Prednja maska od brušenog aluminijuma je debljine 5mm kod sve četiri komponente! Pojačalo je mase 10,5kg, a ostale komponente su lakše, pa ipak cijeli sistem je negdje cca oko 29kg!!

Fotografije svih komponenata su originalne!

Cijena po dogovoru!